Ξεχωριστό κοινοβούλιο για την ευρωζώνη θέλει ο Σόιμπλε

Ξεχωριστό κοινοβούλιο για την ευρωζώνη θέλει ο Σόιμπλε Facebook Twitter
0

Ξεχωριστό κοινοβούλιο για τις χώρες της ευρωζώνης αποκάλυψε ότι επιθυμεί ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Σχολιάζοντας την επιθυμία ορισμένων κρατών του ευρώ να συμμετέχει πιο αποτελεσματικά το ευρωκοινοβούλιο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στην ευρωζώνη η Γερμανός υπουργός δεν μίλησε για ενδυνάμωση των αρμοδιοτήτων του παρόντος ευρωκοινοβουλίου αλλά για ένα ξεχωριστό κοινοβούλλιο.

«Θα ήταν σχετικά εύκολο να επιτευχθεί αυτό, δημιουργώντας ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης με μέλη από τις χώρες της ευρωζώνης», είπε, υποστηρίζοντας ότι ένα τέτοιο κοινοβούλιο θα φέρει πιο κοντά τα μέλη της ζώνης του ευρώ.

«Πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή ενοποίηση με ένα έξυπνο τρόπο και το κατοχυρώνουμε αυτό κάνοντας αλλαγές στις συνθήκες της ΕΕ. Μπορώ να φανταστώ την ύπαρξη ενός κοινοβουλίου της ευρωζώνης», ανέφερε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Η άποψη του Σόιμπλε προκάλεσε πολλές επικρίσεις ανάμεσα σε πολιτικούς, καθώς υποστηρίζουν ότι ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο αμφισβητούνται τα θεμέλια της Ε.Ε..

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM