Tζιάνι Πιτέλα: Όνειδος η απόφαση του Εurogroup για την Ελλάδα

Tζιάνι Πιτέλα: Όνειδος η απόφαση του Εurogroup για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

Η Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, και αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικά, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

 

Συνεχίζοντας, ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι όσοι έχουν μια τέτοια άποψη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος ανέφερε ότι, η απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους είναι συμπαγής στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται: «Ο παράμετροι αυτοί παραμένουν σε ισχύ» είπε, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να αντιτάσσαμε την ελάφρυνση του χρέους, που είναι απαραίτητη, με την κοινωνική συνοχή.

 

Ερωτηθείς εάν η άποψη της Επιτροπής είναι ότι η απόφαση του Eurogroup δεν είναι έγκυρη, ανέφερε ότι στο Eurogroup μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, η Επιτροπή από την πλευρά της όμως, ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον και έχει διαφορετική άποψη.

 

Ντροπιαστική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. Στηρίζουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές τόνισε ο κ. Πιτέλα.

 

Σε δήλωσή του, ο κ. Πιτέλα ανέφερε ότι «πίσω από αυτήν την απόφαση βρίσκεται το κακό χέρι του Σόιμπλε».

«Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους», πρόσθεσε ο κ. Πιτέλα που ζήτησε το τέλος της λιτότητας στην Ελλάδα.

 

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ