Τζανακόπουλος: Αποκαθιστούμε τις αδικίες της λιτότητας με το μέρισμα

Τζανακόπουλος: Αποκαθιστούμε τις αδικίες της λιτότητας με το μέρισμα Facebook Twitter
1

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνει ότι μέσω του μερίσματος η κυβέρνηση αποκαθιστά τις αδικίες της λιτότητας στα χρόνια της κρίσης.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι χωρίς την πολιτική αλλαγή του 2015 «θα είχαμε και μια σκληρότερη δημοσιονομική προσαρμογή ακραίας λιτότητας με περισσότερους φόρους και περικοπές και κανένα μέρισμα καθώς οι στόχοι του 4,5% της ΝΔ ήταν δυσθεώρητοι».

Άλλωστε, προσθέτει, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναίνεσε τώρα στο μέρισμα, λόγω της κοινωνικής και πολιτικής πίεσης που δέχεται, όπως λέει.

Ταυτοχρόνως όμως, ο κ. Τζανακόπουλος προχωρά σε μετωπική, προσωπική, επίθεση κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη για σειρά λόγων. Τον κατηγορεί χαρακτηριστικά, ότι «θέλει στην πραγματικότητα να εφαρμόσει το οικονομικό πρόγραμμα της Θάτσερ και του Πινοσέτ στην Ελλάδα», προσθέτοντας, «ευτυχώς δεν θα έχει την ευκαιρία του».

Τον κατηγορεί για «κυνική» στάση στα θέματα διαφθοράς, φέρνοντας τρία παραδείγματα: την off shore της συζύγου του, την Siemens, το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων».

Ενώ επαναλαμβάνει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, την επίθεση της κυβέρνησης κατά της οικονομολόγου και στελέχους της «Δράσης», Μιράντας Ξαφά, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει απαντήσει ειλικρινά για την σχέση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Ξαφά, ενώ θέτει το ερώτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν θέλει να υπονομεύσει την πορεία της χώρας.

Παράλληλα λέει για το βασικό πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης ότι είναι «λίγο γκροτέσκο να εμφανίζεται ως πολέμιος της λιτότητας», αφού το κόμμα του, η ΝΔ, αποτελεί τον επίσημο εκφραστή στη χώρα, των πλέον ακραίων θέσεων των δανειστών, αποτελεί την παράταξη, της οποίας το πολιτικό πρόγραμμα, προϋποθέτει τη λιτότητα.

Με αφορμή δε, την υπόθεση των "Paradise Papers", ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι «το στίγμα της γενικευμένης διαπλοκής και διαφθοράς είναι εγγεγραμμένο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης χαρακτηρίζει «άτοπα» τα σενάρια ανασχηματισμού και προσδιορίζει την εκλογική αναμέτρηση με τη λήξη της τετραετίας, τότε, δηλαδή, που η κυβέρνηση θα κριθεί, όπως αναφέρει, αφενός από τη δυνατότητα σταθεροποίησης της οικονομικής θέσης της χώρας, αφετέρου από τα μέτρα αποκατάστασης των αδικιών και τη θεμελίωση ενός νέου και κοινωνικά δίκαιου παραγωγικού μοντέλου. Με την κυβέρνηση, προσθέτει, να έχει ένα διπλό, μεγάλο, στόχο: έξοδο από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία τον προσεχή Αύγουστο.

«Η χώρα αλλάζει μέρα με τη μέρα και βρίσκει σταδιακά το βηματισμό της», είναι μια άλλη φράση –κλειδί του κυβερνητικού εκπροσώπου, που παραθέτει και όλα εκείνα τα επιμέρους στοιχεία που συνηγορούν, όπως υποστηρίζει, στο συμπέρασμα αυτό. Ας σημειωθεί ότι περιγράφει το στόχο για φοροελαφρύνσεις πιθανόν ακόμη και μέσα στο 2019.

Στη συνέντευξή του προς το Πρακτορείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλά όμως και για την τραγωδία στη δυτική Αττική, και περιγράφει τα δύο στάδια αντιμετώπισης του προβλήματος, πρώτα για την καταγραφή των ζημιών και την αποκατάσταση των πληγέντων, και εν συνεχεία για την εκπόνηση σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της, εδώ και δεκαετίες, άναρχης δόμησης, ένα σχέδιο για το οποίο έχουν ήδη βρεθεί πηγές χρηματοδότησης σημειωτέον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια