Τσίπρας: Θέλουμε να δώσουμε και Δώρο Χριστουγέννων - Η 13η σύνταξη έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη

Τσίπρας: Θέλουμε να δώσουμε και Δώρο Χριστουγέννων - Η 13η σύνταξη έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
5

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε για τις κρατήσεις στην 13η σύνταξη, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί Δώρο Χριστουγέννων προς το τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Προσωπική εκτίμηση τα μέτρα που ανακοινώσαμε και εφαρμόζονται ήδη θα δημιουργήσουν ακόμα καλύτερες προοπτικές. Τώρα που βγήκαν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εκτιμήσαμε ότι έχουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για νέα μέτρα που αφορά συντάξεις και μειώσεις φόρων», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με τις κρατήσεις στη 13η σύνταξη ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «έχει κρατήσεις γιατί είναι μόνιμη», προσθέτοντας πως «έτσι ήταν και πριν την καταργήσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ». «Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς. Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα», είπε ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δώσε στους νέους από 20 ως 40 λεφτά κ παροχές κ απαλλαγές να κάνουν καμία οικογένεια και κανένα παιδάκι.... Εμπαίζεις τους συνταξιούχους επειδή αριθμητικά είναι περισσότεροι οι ψήφοι. Αριβίστας κ Τυχοδιώκτης απεδείχθης. Φρούδα Ελπίς ....
"Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς."To μονο που εχει εξαντλησει ο Αλεκσης και η παρεα του ειναι η φοροδοτικη ικανοτητα των Ελληνων. Η οικονομια δεν υπεραποδιδει για να μπορει να μοιραζει προεκλογικα δωρα, απο τους φορους ολων μας παει και τα δινει και το παιζει μετα ηρωας και επαναστατης.
Αφού μας αφαίμαξαν επί σειρά ετών και μας έχουν χρεώσει για τρεις γενιές, μας "τάζουν" δώρο Χριστουγέννων, ενώ εμείς οι πολίτες αμείβουμε τους πολιτικούς-βουλευτές με 7000 € τον μήνα.Υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός για μας και μεγαλύτερο θράσος από τους πολιτικούς-κυβερνώντες ; Χωρίς να σημαίνει ότι οι μη κυβερνώντες σήμερα, μας επιφυλλάσουν θαύματα όταν και αν έρθουν στην εξουσία.Μην έχουμε αυταπάτες (σαν κάποιους άλλους...).
Τσίπρας: Θέλουμε να δώσουμε και Δώρο Χριστουγέννων Πηγή: www.lifo.grΤα κρατικά ταμεία στο έλεος του τσίπρα, ο οποίος θέλει να ανταλλάξει ψήφους με ευρουλάκια.Παλιό το κόλπο από εποχές ανδρέα!