Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα, αλλά ευρωζώνη

Τσίπρας: Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα, αλλά ευρωζώνη Facebook Twitter
EPA/MIKHAIL KLIMENTIEV / RIA NOVOSTI
1

«Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Όπως είπε, «βρισκόμαστε εν μέσω φουρτούνας, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε ανοιχτές θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλή λιμάνια». 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συγκυρία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να ξαναβρεί τον δρόμο της γυρίζοντας στις καταστατικές της αρχές και αξίες. «Με την εμμονή σε πολιτικές λιτότητας, που εντείνουν την ύφεση αυτό είναι αδύνατο. Το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό. Το πρόβλημα δεν έχει το όνομα Ελλάδα αλλά ευρωζώνη. Το ζήτημα είναι αν η ευρωζώνη θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη και στην αλληλεγγύη», είπε. 

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους, ανέφερε. 

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ