Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής

Τσίπρας: Ως κυβέρνηση θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής Facebook Twitter
eurokinissi
0

Στην κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής αλλά και την δυνατότητα να καταθέσουν μηχανογραφικό δελτίο με τους φετινούς βαθμούς όσοι μαθητές κόπηκαν, σε περίπτωση επανεκλογής του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με μαθητές υποψήφιους της Αρχιτεκτονικής που αν και αρίστευσαν στη συνολική βαθμολογία δεν κατάφεραν να περάσουν στην πρώτη τους επιλογή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκαταστήσει τώρα την αδικία. Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης μαζί και με τα άλλα κόμματα μπορούμε να αναδείξουμε την αδικία ανάφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι σε αυτό που μπορεί να δεσμευτεί είναι για το μεσομακροπρόθεσμο διάστημα σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όχι δηλαδή μόνο για την κατάργηση της βάσης εισαγωγής αν το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναέρθει στην κυβέρνηση, αλλά να δεσμευτώ και ότι όλα τα παιδιά που σήμερα κόβονται, αδίκως κατά την άποψή μου ενώ θα μπορούσαν να είχαν περάσει, θα έχουν δυνατότητα αν το επιθυμούν να καταθέσουν μηχανογραφικά δελτία με τους σημερινούς βαθμούς που έχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και καθ' υπέρβαση να ενταχθούν στα ΑΕΙ, διότι η δική μας λογική δεν είναι να κόβουμε φοιτητές από την γνώση και τις σπουδές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το νέο σύστημα δημιούργησε μεγάλες αδικίες και πρέπει να βρεθούν τρόποι να πειστεί η σημερινή κυβέρνηση να τις διορθώσει ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον να λέει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν.

Μίλησε για δύο διαφορετικές αντιλήψεις για το πως πρέπει να δίνονται τα εφόδια να μπει και να σπουδάσει κανείς. «Οι σπουδές είναι πάρα πολύ βασικό στοιχείο που πρέπει να το προσφέρουμε στους νέους εφόσον πληρούν κάποια βασικά κριτήρια ανεξαρτήτως αν ακολουθήσουν επαγγελματικά αυτό το δρόμο, γι' αυτό είχαμε σχεδιάσει ένα εθνικό απολυτήριο Λυκείου ισχυρό κι από εκεί την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο», ανέφερε.

O κ. Τσίπρας επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να προσληφθούν καθηγητές, ωστόσο η σημερινή κυβέρνηση όπως ανέφερε αντί για καθηγητές όπως είχε υποχρέωση με βάση τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα ΑΕΙ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM