Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ηγείται μιας κυβέρνησης άχρηστων- Έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα για τις παλινωδίες

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ηγείται μιας κυβέρνησης άχρηστων- Έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα για τις παλινωδίες Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στα social media, σχετικά με την απόφαση για το λιανεμπόριο στην Αχαΐα, τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη.

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «κυβέρνηση άχρηστων» και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι έχει μετατρέψει σε «ασπίδα» τους επιστήμονες, για να «τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του, που στοιχίζουν στη χώρα».

 

«Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο», συνεχίζει ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει εύλογη την οργή των καταστηματαρχών και συμπληρώνει ότι το ελάχιστο που έχει να κάνει μια κυβέρνηση «που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια» είναι να τους αποζημιώσει «για τα δικά της εγκληματικά λάθη».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Πριν δύο μέρες ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή πανηγύριζε για την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και μας διαβεβαίωνε ότι έχει σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας.

Σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο, αλλά έχει χάσει απολύτως τον έλεγχο.

Αφού προανήγγειλαν το άνοιγμα του λιανεμπορίου «με σχέδιο» την Παρασκευή, το ακύρωσαν το Σάββατο για τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.

Τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες; Απολύτως τίποτα. Γνώριζαν τον αριθμό των κρουσμάτων, γνώριζαν την επιδημιολογική εικόνα.

Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει όχι μόνο πως ηγείται μίας κυβέρνησης αχρήστων. Αλλά και ότι έχει μετατρέψει τους επιστήμονες σε ασπίδα, για να τους χρεώνει όλες τις ασυναρτησίες, τις αντιφάσεις και τις παλινωδίες του που στοιχίζουν στη χώρα.

Για αυτό το λόγο και δεν δίνει τα πρακτικά των συνεδριάσεων στη δημοσιότητα, όπως τον καλούμε εδώ και έναν χρόνο.

Η οργή του κόσμου, των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα αθρόων απολύσεων, των καταστηματαρχών που παρά τα σωρευμένα χρέη ξόδεψαν από το υστέρημά τους για να προετοιμάσουν το άνοιγμα των μαγαζιών τους, είναι εύλογη.

Το ελάχιστο που έχει να κάνει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να διαχειριστεί τίποτα πια, είναι να τους αποζημιώσει για τα δικά της εγκληματικά λάθη».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM