Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις υποκλοπές, αυτός τα αποφάσισε όλα

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι ένοχος για τις υποκλοπές, αυτός τα αποφάσισε όλα Facebook Twitter
0

Ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, σχολιάζοντας πως «βασικό χαρακτηριστικό των ενόχων το θράσος και η δειλία», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πώς κρύφτηκε χωρίς να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν, αποδεικνύοντας «με τον πιο εύγλωττο τρόπο την ενοχή και τη δειλία του.»

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις για το θέμα των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (χθες) λέγοντας: «Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

«Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος».

Ακολούθως έθεσε μία σειρά ερωτήματα στον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας πως για όλα είναι υπεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά: «Ποιος αποφάσισε με το που ανέλαβε τη διακυβέρνηση να πάρει στην ευθύνη του πρωθυπουργικού γραφείου την ΕΥΠ; Ποιος διόρισε επικεφαλής κάποιον που δεν πληρούσε τα τυπικά, σύμφωνα με το νόμο, προσόντα; Ποιος αποφάσισε να φέρει προς ψήφιση διάταξη που απαγόρευσε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, να ενημερώνει όσους έπεσαν θύματα παρακολούθησης; Ποιος αποφάσισε να μην κληθούν στην εξεταστική επιτροπή κρίσιμα πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών;»

«Ποιος παρεμπόδισε την ΑΔΑΕ στον έλεγχο, τον οποίο οφείλει να ασκεί στην ΕΥΠ, που οδήγησε τον κ. Ράμμο να κάνει λόγο για τείχος σιωπής και για άρνηση συνεργασίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών; Ποιος επικαλέστηκε το απόρρητο για να αδρανοποιήσει στην πράξη την ίδια την εξεταστική επιτροπή; Ποιος αρνείται να δώσει τα έξι ονόματα των αστυνομικών υπαλλήλων, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Βήμα μάλιστα, τα οποία είχαν αποσπαστεί στο ΚΕΤΥΑΚ για να χειρίζονται το Predator για λογαριασμό της ΕΥΠ; Ποιος; Κάποιος τρίτος; Εσείς τα αποφασίσατε όλα αυτά».

Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό ότι λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης όσων διέπραξαν τα εγκλήματα. 

Ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί δεν έχει μηνύσει τους δημοσιογράφους των εντύπων που δημοσίευσαν τα σχετικά άρθρα για την υπόθεση, αναφέροντας ονομαστικά το Βήμα, τα Νέα, το Inside Story, την Εφημερίδα των Συντακτών και το Documento. «Αυτοί για τους οποίους διαρκώς αναδεικνύονται στοιχεία» γιατί δεν έχουν προβεί σε μηνύσεις, αναρωτήθηκε ο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Την ίδια στιγμή που δεν τους μηνύετε, τους απειλείτε πως αν προσκομίσουν στοιχεία θα πάνε δέκα χρόνια φυλακή, και ταυτόχρονα ζητάτε τις αποδείξεις από αυτούς που τρομοκατείτε. Ιδού η Ρόδος κ. Μητσοτάκη. Αν όλοι είναι συκοφάντες και εσείς είστε αθώος, αποχαρακτηρίστε τώρα το απόρρητο για να μιλήσουν όσοι ήταν στην επιτροπή και κράτησαν το στόμα τους κλειστό». 

«Παρακολουθούσε η ΕΥΠ με μόνιμη επισύνδεση, πέρα του κ. Ανδρουλάκη και άλλα πολιτικά πρόσωπα; Παρακολούθησε η ΕΥΠ υπουργούς και μέλη της κυβέρνησής σας; Ναι ή όχι; Και άλλους ευρωβουλευτές; Τον κ. Κύρτσο, την κα Καϊλή. Τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων;»

«Ξαφνικά η ΕΥΠ θα είναι πάνω από την Βουλή, πάνω από το Σύνταγμα, αυτή που σήμερα κατηγορείται ότι λειτούργησε ως θεσμικό παράκεντρο», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «ορισμό λάστιχο» της εθνικής ασφάλειας. 

«Το νομοσχέδιο είναι ένα νομοσχέδιο συγκάλυψης» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

«Δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» η αιχμή Τσίπρα για Κασσελάκη - Η συνέντευξη που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιώργου Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και η αντίδραση του εξαδέλφου του πρώην πρωθυπουργού
NEWSROOM
Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα "αντρικό" στην παραδοχή Λύτρα»

«Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης
NEWSROOM