Τσίπρας: Ο χρόνος του Μητσοτάκη τελειώνει - Είναι σε πανικό και κινδυνολογεί

Τσίπρας: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής βρέθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι «ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή» στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε υπό βροχή στα Νέα Μουδανιά, περπάτησε στον παραλιακό πεζόδρομο, συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές και μίλησε στους πολίτες που τον υποδέχθηκαν.

«Δεν πειράζει που σήμερα είναι μία βροχερή και μουντή μέρα, η 21η του Μάη θα είναι μία λαμπρή μέρα, θα είναι μία ηλιόλουστη μέρα για την πατρίδα μας, γιατί ο ελληνικός λαός, η μεγάλη τους πλειοψηφία, δεν αντέχει άλλο αυτήν την πορεία, αυτήν την κατάντια της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την απαξίωση και την εξαπάτηση από μία κυβέρνηση που έταξε στη μεσαία τάξη, στους εργαζόμενους, στους νέους ανθρώπους μία καλύτερη ζωή και εξαπάτησε τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη, τους συνταξιούχους και στοχοποίησε τους νέους και τους εργαζόμενους».

«Ο κ. Μητσοτάκης έταξε καλύτερους μισθούς και εισοδήματα, καλύτερες δουλειές, καλύτερες συντάξεις. Και τι έγινε τελικά τέσσερα χρόνια μετά; Τι έγιναν οι υποσχέσεις για καλύτερους μισθούς και καλύτερα εισοδήματα στη μεσαία τάξη που την είχαν κάνει προεκλογικά σημαία; Κατάντησε σήμερα η μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια στο σούπερ μάρκετ, στη βενζίνη, στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τι έγιναν οι καλύτερες δουλειές που έταξαν για τους νέους ανθρώπους; Κατάντησαν να μην υπάρχει σήμερα ένα πλαίσιο εργασιακής νομιμότητας, όπως υπήρχε πάντοτε στον τόπο. Οι υπερωρίες είναι απλήρωτες, το 8ωρο έχει καταργηθεί», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων.

Η απάντηση στα περί «τερατογένεσης»

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας απάντησε στα περί «τερατογένεσης» που είπε ο πρωθυπουργός: «Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τερατογένεση μία κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας στην Ελλάδα. Θέλω να του πω ότι αν υπάρχει ένα τέρας το οποίο πρέπει να ηττηθεί, αυτό είναι η δική του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των παράνομων παρακολουθήσεων, η κυβέρνηση της ακρίβειας, η κυβέρνηση της διαφθοράς. Αυτό είναι το τέρας που μας κυβερνούσε αυτά τα χρόνια».

«Το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι σήμερα υπάρχουν προοδευτικές κυβερνήσεις και υπάρχει προοδευτική κυβέρνηση και στη Γερμανία αντί για τον Σόιμπλε. Μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία δεν βλέπει ως τερατογένεση τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη αλλά βλέπει ως ρεαλιστική και καλοδεχούμενη την προοπτική μιας κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να ξαναδώσει ανάστημα στο διεθνές γίγνεσθαι στην Ελλάδα και να ανατάξει την κοινωνία και την οικονομία. Μία κυβέρνηση προοδευτική όχι μόνο δεν θα είναι τερατογένεση αλλά θα είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα, για την κοινωνία, για τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

«Σε πανικό ο Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους «συντηρητικούς» πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, «αισθάνονται ντροπιασμένοι από μία κυβέρνηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση και με τις αρχές της συντηρητικής παράταξης».

«Αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ένα κόμμα, είναι μία οικογένεια ανώνυμη εταιρεία, Μητσοτάκης ΑΕ είναι. Δεν είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποιεί ότι τελειώνει ο χρόνος του, βρίσκεται σε πανικό και κινδυνολογεί. Φτάνει στο σημείο να πει αυτό το ξεδιάντροπο ψέμα ότι στον τόπο τα μνημόνια τα έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν τα έφερε η Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα του χρεοκόπησε την Ελλάδα δύο φορές, και αυτή που βγάλαν τη χώρα από τα μνημόνια, ρύθμισαν το χρέος και αφήσαν 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία για να τα διαχειριστεί ο ίδιος, ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί κυβέρνηση θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα τίμιο και αποτελεσματικό κράτος και αναφέρθηκε στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «Δικαιοσύνη παντού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM