Το δίλημμα των εθνικών εκλογών προσπάθησε να θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο. Θέλησε επίσης να εστιάσει στις επιπτώσεις για τους πολίτες που θα έχει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αν εφαρμοστεί. 

 

Στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος για την προσπάθεια τους στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

«Είναι σαφές πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Χάσαμε μία μάχη αλλά όχι τον πόλεμο, έχουμε μάθει να δίνουμε τις μάχες. Νομίζω ο Ευκλείδης (Τσακαλώτος) είπε χθες πως σημασία δεν έχει να πέσεις αλλά να σηκωθείς. Θέλω να σας ζητήσω όλους και όλες να σηκωθούμε και να παλέψουμε, ξέρουμε καλά πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η βασική μας δύναμη είναι πως υπερασπιζόμαστε το δίκιο και τις αξίες της Αριστεράς».. 

 

 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό πως λάβαμε το χθεσινό μήνυμα. Τα τελευταία 4 χρόνια δεν ήταν εύκολα, δεν καταφέραμε να τα αλλάξουμε όλα στη χώρα.  Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης πως «λάβαμε το μήνυμα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δεν προτίμησαν τη Νέα Δημοκρατία αλλά μικρότερα αριστερά κόμματα. Απόδειξη πως λάβαμε το μήνυμα είναι πως δεν σφυρίξαμε κλέφτικα στο αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως πήρε απόφαση για επίσπευση των εκλογών ως σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία. 

 

 

Αναφέρθηκε στο 2014, όταν όπως είχε πει, δεν είχα ζητήσει καν εκλογές απλά να επισπευθούν οι διαδικασίες και να μην ορίσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά των διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

 

«Όλοι ξέρουμε πως άλλο είναι το δίλημμα της ευρωπαϊκής κάλπης και άλλο το δίλημμα των εθνικών εκλογών που έχουμε μπροστά μας. είπε ο κ. Τσίπρας. Τώρα έχουμε μπροστά μας πως έχουμε την κάλπη των εθνικών εκλογών, ο καθένας ξέρει πως έχει επιλέξει με ποιο σχέδιο και με ποιο τρόπο πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για σαφείς επιλογές των πολιτών στις εκλογές:

 

Την επόμενη μέρα ή θα έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και ακροδεξιούς υπουργούς όπως ο κ. Γεωργιάδης ή ο κ. Βορίδης ή θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για αμείλικτο δίλημμα. 

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως θα επιδιώξει την προγραμματική αντιπαράθεση στην προεκλογική περίοδο. Έχω την πεποίθηση πως αν θέσουμε αυτό το ερώτημα στην προεκλογική περίοδο θα περπατήσουμε ξανά με χιλιάδες ανθρώπους που ήρθαν μαζί τους στο παρελθόν. 

 

O Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης πως «δεν είναι σωστό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε πως αν ο λαός επιλέγει τη Δεξιά, τόσο το χειρότερο του λαού, είναι χειρότερο για μας». 

 

Ο κ. Τσίπρας απεύθυνε «πλατύ προσκλητήριο σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, όπως και σε συντηρητικούς πολίτες που γνωρίζουν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας», τονίζοντας πως σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας. 

 

Κατέληξε λέγοντας πως «ίσως το χθεσινό να μας βγει και σε καλό και να βγούμε πιο δυνατοί»