Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει στάση στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

 

«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί» γράφει μεταξύ άλλων στο Facebook ο πρώην πρωθυπουργός. 

 

«Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται.»

 

Τσίπρας: «Η ζωή του Κουφοντίνα κρέμεται από μία κλωστή - Η κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της»

 

Το μεσημέρι διοργανώθηκε νέα συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας. Ο καταδικασμένος εκτελεστής της 17 Νοέμβρη κάνει απεργία πείνας για 51η ημέρα.

 

Μετά από μία διάταξη του περασμένου Δεκεμβρίου, απαγορεύτηκε ουσιαστικά η παραμονή όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε αγροτική φυλακή. Μέσα σε λίγες ημέρες βγήκε η απόφαση για τη μεταφορά του Κουφοντίνα που βρισκόταν σε αγροτική φυλακή στο Βόλο και, τον Ιανουάριο, ο κατάδικος ξεκίνησε απεργία πείνας.

 

Αντί να επιστρέψει στην προηγούμενη φυλακή που κρατείτο, στον Κορυδαλλό, το υπουργείο αποφάσισε να μεταφέρει τον Κουφοντίνα στον Δομοκό, με βασικό σκεπτικό τον κίνδυνο από τη διασπορά του κορωνοϊού στη Δυτική Αττική και το γεγονός πως ο Κορυδαλλός προορίζεται πλέον, κατά κύριο λόγο, για υπόδικους, σύμφωνα με το υπουργείο. Από τους 1.315 κρατουμένους στον Κορυδαλλό, οι 500 είναι ακόμα και σήμερα κατάδικοι, αν και, σύμφωνα με τη διοίκηση της φυλακής, «τον τελευταίο χρόνο γίνεται προσπάθεια να μην μεταφέρονται πλέον εκεί.»

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr