Τσίπρας: Η Πορτογαλία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας

Τσίπρας: Η Πορτογαλία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους μας Facebook Twitter
EPA
0

Τη σημασία όχι μόνο της εξόδου από τα μνημόνια αλλά και της εφαρμογής κοινωνικά φιλικών πολιτικών αμέσως μετά την έξοδο από αυτά, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας παραπέμποντας στο παράδειγμα της Πορτογαλίας στη συνάντησή του με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό.

«Ο Αντόνιο Κόστα αναδεικνύει ουσιαστικά την αναγκαιότητα και τη σημασία των συμμαχιών ως προς αυτό, με τη φράση προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: Και χρειαζόμαστε 'παρέα' (σε αυτό)» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ξανά στην Πορτογαλία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον κ. Κόστα, για να σημειώσει προς τον Πορτογάλο πρωθυπουργό ότι η χώρα του, η Πορτογαλία, «αποτελεί ένα πολύ καλό σήμα για όλους μας».

«Γιατί», εξήγησε, «δείξατε τον δρόμο, όχι μόνο για το πώς να βγεις από τα μνημόνια, αλλά επίσης πώς να εφαρμόσεις κοινωνικά φιλικές πολιτικές ακριβώς μετά και τα μνημόνια».

Συνεπώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, «αμέσως μετά τη δική μας έξοδο  από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο», θα υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας ώστε να πείσουμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι πρέπει να εφαρμόσουμε τις ίδιες κοινωνικές πολιτικές. «Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε. «...και χρειαζόμαστε 'παρέα'», έσπευσε να συμπληρώσει ο Αντόνιο Κόστα.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό στην είσοδο του Πρωθυπουργικού Μεγάρου της Λισαβόνας, όπου τον καλωσόρισε στα σκαλοπάτια για να προχωρήσουν στη συνέχεια στο Γραφείο του και να ξεκινήσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει στο δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ