Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί θετικό παράδειγμα για την Ελλάδα

Τσίπρας: Η Πορτογαλία αποτελεί θετικό παράδειγμα για την Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
1

Η Πορτογαλία αποτελεί «θετικό παράδειγμα» για την Ελλάδα, που τον Αύγουστο του 2018 «τελειώνει» με το πρόγραμμα, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καλωσορίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πορτογάλο πρόεδρο, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, ο οποίος από την πλευρά του συνεχάρη την Ελλάδα για τα βήματα που έκανε και χαρακτήρισε «ιστορική στιγμή» την έξοδο της από τα μνημόνια.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι οι χώρες μας διατηρούν πολύ στενές σχέσεις. Ήμουν πριν λίγο καιρό στην Πορτογαλία, στον πρωθυπουργό και πολύ καλό φίλο. Δίνουμε μαζί μάχες στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εκπροσωπούμε δυο χώρες που έχουν πολλά κοινά, εκτός από το μεσογειακό ταμπεραμέντο των λαών μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Βρεθήκαμε την ίδια στιγμή να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στις χώρες μας, αλλά έχουμε και πολλά κοινά σημεία ως χώρες του ευρωπαϊκού νότου που βρέθηκαν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, εξαιτίας και των εγγενών αδυναμιών της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

«Και δεν σας κρύβω ότι για μας η Πορτογαλία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα, διότι καταφέρατε λίγο νωρίτερα να τελειώσετε την περιπέτεια του Προγράμματος και αυτό αποτελεί ένα προηγούμενο, πιστεύω δεσμευτικό, και για τους Θεσμούς, ώστε να διαχειριστούν παρόμοια προβλήματα με τον ίδιο τρόπο» ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Εμείς τελειώνουμε τον Αύγουστο που μας έρχεται και ήδη βλέπουμε μια πολύ μεγάλη διαφορά στους οικονομικούς δείκτες και ευελπιστούμε αυτή τη διαφορά να τη φέρουμε και στους κοινωνικούς δείκτες και στην αίσθηση των ανθρώπων για την πραγματική οικονομία, όπως ακριβώς έγινε και στη χώρα σας» επεσήμανε.

«Η σημερινή μου επίσκεψη δείχνει ότι υπάρχει μια δυνατή και μια φυσική σχέση ανάμεσα στους λαούς και τα κράτη μας. Αποτελούμε και οι δύο δημοκρατικά κράτη του ευρωπαϊκού δικαίου, του νότου, μεν, αλλά με δυνατότητα διαλόγου σε όλη την Ευρώπη», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας.

«Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων που και η Πορτογαλία μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε. Και ξέρω ότι αυτή αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Μπορείτε να βασίζεστε στην Πορτογαλία. Τασσόμαστε και οι δύο υπέρ μιας δυνατής και σωστής σχέσης για το μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντάλλαξαν θερμή χειραψία, και αμέσως μετά άρχισε η συνάντησή τους.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια