Τσίπρας από Θριάσιο: Δραματική κατάσταση- Διευθυντής «μόνος απέναντι σε 65 ασθενείς»

Επίσκεψη Τσίπρα στο Θριάσιο Facebook Twitter
eurokinissi
0

«Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και η κατάσταση στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα της Αττικής, είναι για άλλη μια φορά δραματική κι αυτή τη φορά δεν μπορούν να υπάρξουν δικαιολογίες για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προετοιμασία και σχέδιο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Θριάσιο νοσοκομείο.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό είναι γνωστές, όπως γνωστή σε όλους είναι και η ηρωική προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να κρατήσουν όρθιο το σύστημα».

Ωστόσο, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν έχει φροντίσει να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά ούτε έχει δώσει και μια ηθική στήριξη, μια ηθική ανταμοιβή και αναγνώριση αυτής της προσπάθειας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με γιατρούς που βρίσκονται μόνοι τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο 66χρονος διευθυντής της Πνευμονολογικής στο Θριάσιο, είναι «μόνος του απέναντι σε 65 ασθενείς» και, «υπερβαίνει τις δυνάμεις του», ενώ το ίδιο συμβαίνει με τους νοσηλευτές «που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες».

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι «τούτη την ώρα πρέπει να υπάρξει ένα σοβαρό και συγκροτημένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης», το οποίο δεν μπορεί να υποτιμά ότι πέραν των περιστατικών Covid υπάρχουν και όλες οι υπόλοιπες ασθένειες.

Επ' αυτού, είπε, η συντριπτική πλειονότητα των νοσοκομείων στην Αθήνα έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid και αυτό «γιατί ο υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός επιμένουν να μη θέλουν να ενοχλήσουν τους ιδιώτες ιδιοκτήτες μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτικών μονάδων».

Μάλιστα, πρόσθεσε, «οι ιδιωτικές κλινικές μένουν Covid-free, δεν λερώνουν τα χέρια τους, ενώ η προσπάθεια πρέπει να είναι κοινή για να αντιμετωπίσουμε αυτή την έκτακτη ανάγκη». Τόνισε ότι χρειάζεται ορθολογική διαχείριση των νοσοκομειακών μονάδων των ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών μονάδων, ώστε σε συνέργεια με το ΕΣΥ να μπορούν να διοχετεύονται και Covid περιστατικά για να μείνουν ανοικτές κρίσιμες κλινικές, να λειτουργήσουν χειρουργεία.

Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή μετράμε καθημερινά τον αριθμό των κρουσμάτων και των συμπολιτών μας που χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία από τον κορονοϊό, αλλά δεν μετράμε τον αριθμό των συμπολιτών μας που υποφέρουν, που έχουν επιπλοκές διότι καθυστερούν τα χειρουργεία τους ή και που χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας των χειρουργείων κατά 80% για όλα τα υπόλοιπα περιστατικά».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM