Τσακαλώτος στην Κ.Ε: Το Brexit δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία

Τσακαλώτος στην Κ.Ε: Το Brexit δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
0

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού πως το θέμα δεν είναι περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη, αλλά δικαιότερη Ευρώπη.

«Το Brexit δημιουργεί ασάφειες και αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Ειδικότερα, ο κ. Τσακαλώτος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ευρωπαϊκή οικονομία και έσπευσε να επισημάνει ότι θα πρέπει προσεκτικά να εξεταστούν και οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θέμα Grexit δεν υφίσταται.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε επίσης ότι το Brexit ναι μεν δημιουργεί αβεβαιότητες για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί και τη δυνατότητα να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τις φυγόκεντρες δυνάμεις.

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι συμφωνεί με τον πρωθυπουργό που είπε ότι το θέμα δεν είναι περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη, αλλά δικαιότερη Ευρώπη.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξουν θεματικές στο συνέδριο, ώστε να ξεκαθαρίσει πως εννοεί η κυβέρνηση την ανάπτυξη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM