Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα για έναρξη διερευνητικών επαφών, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου η Άγκυρα καλεί σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους μέχρι στιγμής γύρους συνομιλιών.

«Σήμερα είναι 11 Ιανουαρίου. Ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε προαναγγείλει την εν λόγω κίνηση της Τουρκίας δηλώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να «χτίσει» διάλογο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ωστόσο πριν λίγες μέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ταραντίλης: Η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σε ερώτηση αν η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από τη στάση της Τουρκίας απάντησε ότι είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια.

«Συνεχώς εξετάζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τη στάση της Τουρκίας. Πραγματικά είναι απαραίτητο να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι όποτε και αν επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές σίγουρα θα προσέλθει με μία θετική, ειλικρινή βούληση και μια εποικοδομητική διάθεση. Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», είπε συγκεκριμένα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ