Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές

Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές Facebook Twitter
EPA
0

Η Άγκυρα καλεί την Ελλάδα για έναρξη διερευνητικών επαφών, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου η Άγκυρα καλεί σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν στους μέχρι στιγμής γύρους συνομιλιών.

«Σήμερα είναι 11 Ιανουαρίου. Ως Τουρκία κάνουμε μια ανοιχτή πρόσκληση. Καλούμε την Ελλάδα εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσουμε τις διερευνητικές επαφές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

«Εμείς είμαστε οικοδεσπότες και την οριστική ημερομηνία θα την καθορίσουν οι επιτροπές που θα συναντηθούν μαζί με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα τα θέματα» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσαβούσογλου είχε προαναγγείλει την εν λόγω κίνηση της Τουρκίας δηλώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες ετοιμάζεται να «χτίσει» διάλογο με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Ωστόσο πριν λίγες μέρες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ταραντίλης: Η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια


Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, σε ερώτηση αν η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από τη στάση της Τουρκίας απάντησε ότι είναι απαραίτητο η Τουρκία να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια.

«Συνεχώς εξετάζουμε όχι μόνο εμείς αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τη στάση της Τουρκίας. Πραγματικά είναι απαραίτητο να δείξει αποκλιμάκωση εμπράκτως και με συνέπεια. Η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι όποτε και αν επανεκκινήσουν οι διερευνητικές επαφές σίγουρα θα προσέλθει με μία θετική, ειλικρινή βούληση και μια εποικοδομητική διάθεση. Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», είπε συγκεκριμένα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM
ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM