Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις Μιχελογιαννάκη για Εκκλησία και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Αποστάσεις Μιχελογιαννάκη για Εκκλησία και ιδιωτικά πανεπιστήμια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέους τριγμούς στην κυβερνητική πλειοψηφία προκαλεί η διαφοροποίησή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μιχαλογιαννάκη, από τις προτάσεις της Κουμουνδούρου για τη θρησκευτική ουδετερότητα και την ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση. 

Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αντιτάσσεται στην αναθεώρηση του τρίτου άρθρου του Συντάγματος που αφορά στον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας.

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;» σημειώνει χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα δηλώνει πως συμφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο;»

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το αρ. 3 όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους Ορθόδοξους;»

«Το Άρθρο 16 απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Γιατί άραγε; Δεν λυπούμαστε το κόστος και την ταλαιπωρία των οικογενειών που στέλνουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό; Δεν λυπούμαστε όταν 18 ετών παιδιά αναγκάζονται να ζήσουν στο εξωτερικό, σε χώρες με αντίξοες συνθήκες;».

«Αφού επιτρέπεται το ιδιωτικό νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, γιατί να μην επιτρέπεται και το ιδιωτικό πανεπιστήμιο; Αφού έχει αποδειχτεί ότι τα δημόσια πανεπιστήμια αναβαθμίζονται με την συνύπαρξη ιδιωτικών, γιατί τότε η απαγόρευση; Μήπως η έρευνα που θα κάνουν οι Έλληνες φοιτητές θα δίνει αποτελέσματα που θα ωφελούν την πατρίδα μας;», συνεχίζει». 

«Αφού μεταπτυχιακά και διδακτορικά οδηγούν του Έλληνες στο εξωτερικό, μήπως θα μπορούσαν να γίνονται και στην Ελλάδα, οπότε και οι επιστήμονές μας θα μένουν εδώ και θα έχει όφελος και η Ελλάδα από την αξιοποίηση της γνώσης; Μπράβο στον Πρωθυπουργό που πρότεινε στα κόμματα να αφήσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ