Τόσκας: Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί και εμπορεύεται μικροπολιτικά τον τρόμο

Τόσκας: Ο Μητσοτάκης καλλιεργεί και εμπορεύεται μικροπολιτικά τον τρόμο Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

«Οι καθημερινές επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της εγκληματικότητας στερούν από τον κ. Μητσοτάκη κάθε επιχείρημα περί δήθεν μη αντιμετώπισης της ανομίας – κοινωνικό όρο που ο ίδιος επιμένει να επικαλείται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντώντας στον Πρόεδρο της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης επιλέγουν να καλλιεργούν και να εμπορεύονται μικροπολιτικά τον τρόμο. Τα ίδια έλεγαν καταστροφολογώντας τρομολαγνικά και για την οικονομία. Και εδώ διαψεύστηκαν οικτρά. Οι πολίτες γνωρίζουν, θυμούνται και κρίνουν» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o κ. Τόσκας.

Λίγο νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενος στη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα αρμοδιότητάς του δήλωσε ότι «η ΝΔ άλλες φορές υπερβάλλει, άλλες διαστρεβλώνει και σίγουρα μονίμως επιλέγει να ξεχνά τι γινόταν κατά τη δική της διακυβέρνηση».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΝΔ «σπέρνει τρόμο στον απλό πολίτη και το επιλέγει για να αποφύγει να τοποθετηθεί σε άλλους τομείς, ακριβώς επειδή δεν έχει προτάσεις. Όπως για παράδειγμα το "γαλάζιο πρόγραμμα" για την οικονομία που δεν υπάρχει, γιατί είναι μια πρόταση επί της ουσίας Laissez-faire. Μια πρόταση χωρίς κράτος, να αφήσουμε τα πράγματα να κινηθούν μέσω αυτοματισμών».

«Αυτό όλοι γνωρίζουμε ότι ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες κι όχι το φτωχό κόσμο, δηλαδή, αυτούς που θέλουν να υπάρχει κράτος, να λειτουργούν αξιοπρεπώς δημόσια νοσοκομεία, να παρέχεται ουσιαστική δημόσια παιδεία, γενικότερα να υπάρχει κοινωνική προστασία. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν απαντάται το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα που προτάσσει ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή για το άβατο των Εξαρχείων, ο υπουργός παρουσίασε τα πεπραγμένα της Ελληνικής Αστυνομίας στην συγκεκριμένη περιοχή, μιλώντας για «αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια».

«Διενεργούνται -σε καθημερινή βάση και καθ' όλο το 24ωρο- στοχευμένοι και συστηματικοί έλεγχοι, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις, αφενός μεν για την αποτελεσματική διαχείριση κάθε μορφής παραβατικότητας, στο πλαίσιο αναβάθμισης του επιπέδου της εμφανούς αστυνόμευσης, αφετέρου δε για τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ασφαλείας για τους πολίτες» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Όπως υποστηρίζει, υλοποιείται το πλέον επικαιροποιημένο (από 01-03-2018) Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο, κατά τον Ν. Τόσκα, εστιάζει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και στην ουσιαστική και οριζόντια διαχείριση κάθε μορφής αναφυόμενων τοπικών ζητημάτων αστυνομικής φύσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «υπάρχει σημαντικότατη αύξηση του αριθμού των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. που διατέθηκαν για περιπολίες στη διαλαμβανόμενη περιοχή, το 2017 σε σχέση με το 2016, σε Ειδικό Δρομολόγιο Περιπολιών, γεγονός που καταρρίπτει τις όποιες αβάσιμες υπόνοιες περί απαγόρευσης εισόδου της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια. Σημειώνεται ότι από 01-01-2018 έως 14-05-2018 ο αριθμός περιπολιών έχει ξεπεράσει τον αντίστοιχο περσινό ετήσιο».

«Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης αυτής, κατά το τρέχον έτος (έως 28-02), στην περιοχή των Εξαρχείων διενεργήθηκε αξιόλογος αριθμός ελέγχων ατόμων με την πραγματοποίηση ανάλογου, των συντρεχουσών περιπτώσεων, αριθμού προσαγωγών και συλλήψεων για διάφορα αδικήματα. Επιπρόσθετα και προς επίρρωση των ανωτέρω, αναφέρεται η αύξηση του ποσοστού των συλλήψεων και των ανευρεθέντων οχημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησης του Α.Τ. Εξαρχείων κατά 42,7% και 17,7% αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια της παρούσας διακυβέρνησης συγκριτικά με την τριετία 2012-2014», αναφέρει.

«Αξίζει δε να επισημανθούν οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος (διακίνηση ναρκωτικών, διάπραξη ληστειών - διαρρήξεων και κλοπών) στην προαναφερόμενη περιοχή και στο ευρύτερο κέντρο των Αθηνών. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία τριετία έχουν γίνει επανειλημμένες οργανωμένες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, αντίστοιχες των οποίων δεν είχαν γίνει τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ίδιων των αστυνομικών, καταφέροντας καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης αυτών», πρόσθεσε.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM