Τον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Facebook Twitter
0

Στον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και της υπεράσπισης της ανθρωπιάς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας, χτες, στο πλήρωμα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, «Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό 'Αμυνας το φυλάκιο της Παναγιάς, στην ομώνυμη νησίδα των Οινουσσών και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λήμνο και τον 'Αι Στράτη.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι τα στελέχη τους είναι έτοιμα να προασπίσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και να προσφέρουν με ανθρωπιά στην προσφυγική τραγωδία, την οποία καλείται να διαχειριστεί η πατρίδα.


«Παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας, αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα, αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού» υπογράμμισε απευθυνόμενος στο πλήρωμα του πλοίου του πολεμικού ναυτικού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς». 

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος». Επίσης επισκέφθηκε το νεότερο πλοίο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος 090» που εδρεύει στη Χίο.

Στην Προκυμαία της Χίου, όπου ο κ. Παυλόπουλος «σπάζοντας το πρωτόκολλο», συναντήθηκε και μίλησε με πολίτες που κάθονταν σε καφετέριες και εστιατόρια ευχόμενος «καλό καλοκαίρι» και «καλές διακοπές».

Χθες επίσης ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού στη Χίο, της 96 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε από το επιτελείο της Ταξιαρχίας. Επίσης, χθες, συναντήθηκε με τα πληρώματα του Super Puma, ενώ επισκέφθηκε και το Φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM