Τον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Facebook Twitter
0

Στον διπλό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, την υπεράσπιση της πατρίδας, αλλά και της υπεράσπισης της ανθρωπιάς, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας, χτες, στο πλήρωμα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, «Ευρώπη».

Σημειώνεται ότι σήμερα ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον υπουργό 'Αμυνας το φυλάκιο της Παναγιάς, στην ομώνυμη νησίδα των Οινουσσών και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Λήμνο και τον 'Αι Στράτη.

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας ότι τα στελέχη τους είναι έτοιμα να προασπίσουν αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά και να προσφέρουν με ανθρωπιά στην προσφυγική τραγωδία, την οποία καλείται να διαχειριστεί η πατρίδα.


«Παράλληλα με τα άλλα καθήκοντα, συμμετέχετε στον αγώνα της προσφυγικής τραγωδίας, αποδεικνύοντας πως ένα πολεμικό σκάφος μπορεί να προφυλάσσει τα σύνορα, αλλά και να υπηρετεί τον άνθρωπο, που είναι στην καρδιά του ευρωπαϊκού και ελληνικού πολιτισμού» υπογράμμισε απευθυνόμενος στο πλήρωμα του πλοίου του πολεμικού ναυτικού.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι ένας σπάνιος συνδυασμός που όταν οι καιροί αλλάξουν, όταν η ειρήνη έρθει ξανά στην περιοχή, όταν δεν χρειάζεται άνθρωποι να διασχίσουν το Αιγαίο για να σώσουν τη ζωή τους, όταν δεν θα πνίγονται άνθρωποι στο Αιγαίο, τότε να θυμάστε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι στιγμές που βιώσατε σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς». 

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Σημαιοφόρος Τζιμιτζόπουλος». Επίσης επισκέφθηκε το νεότερο πλοίο του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος 090» που εδρεύει στη Χίο.

Στην Προκυμαία της Χίου, όπου ο κ. Παυλόπουλος «σπάζοντας το πρωτόκολλο», συναντήθηκε και μίλησε με πολίτες που κάθονταν σε καφετέριες και εστιατόρια ευχόμενος «καλό καλοκαίρι» και «καλές διακοπές».

Χθες επίσης ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα του στρατιωτικού σχηματισμού στη Χίο, της 96 ΑΔΤΕ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, όπου ενημερώθηκε από το επιτελείο της Ταξιαρχίας. Επίσης, χθες, συναντήθηκε με τα πληρώματα του Super Puma, ενώ επισκέφθηκε και το Φυλάκιο της Αγίας Ελένης.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM