Την παραίτηση Καπελέρη ζητά ο Βενιζέλος

Την παραίτηση Καπελέρη ζητά ο Βενιζέλος Facebook Twitter
0

Την παραίτηση του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το kathmerini.gr , προκειμένου να διευκολυνθεί η δικαστική έρευνα καθώς νωρίτερα δόθηκε εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να ασκηθεί δίωξη εναντίον του κ. Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών για το αδίκημα της απιστίας. Πρόκειται για τις καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για τη μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων. Ο κ. Σπινέλλης είχε καταγγείλει την ύπαρξη  μηχανισμού στο υπουργείο με σκοπό την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Στην ανακοίνωση με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών ζητά την παραίτηση του κ. Καπελέρη σημειώνεται ότι «κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής κατά της Φοροδιαφυγής, επειδή οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων είχαν προτείνει την νομοθετική ρύθμιση του θέματος αυτού, θεωρώντας ότι δεν σχετίζεται με πράξεις λαθρεμπορίας, ο Υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων – παρουσία του Οικονομικού Εισαγγέλεα κ. Γ. Πεπόνη – να διασταυρώσουν τα στοιχεία με την Ελληνική Αστυνομία και ιδίως την Υποδιεύθυνση Οικονομικού Εγκλήματος και τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, που ασχολούνται επίσης με θέματα λαθρεμπορίας καυσίμων, προκειμένου να μην αφεθεί κανένα απολύτως περιθώριο διαφυγής σε πρατηριούχους καυσίμων που εντάσσονται στο σύστημα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και εμπλέκονται σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων».

Να θυμίσουμε ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς  Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλλει πριν από μερικές ημέρες την παραίτηση τους  κάνοντας λόγο, στην επιστολή παραίτησης τους, σε "πολυποίκιλα" οικονομικά συμφέροντα, αλλά και σε τροπολογία - σχέδιο νόμου το ανέφεραν- που προωθούσε το υπουργείο Οικονομικών και το οποίο όριζε ότι τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα θα καταλαμβάνει πλέον αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Οι δύο εισαγγελείς έλεγαν χαρακτηριστικά ότι με αυτό "επιχειρείται η απαλλαγή από την παρουσία μας".

Στη συνέχεια οι δυο εισαγγελείς -οι οποίοι μεταξύ των "καυτών" υποθέσεων που χειρίζονται είναι αυτές της Proton Bank και των κατηγοριών πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ  για φουσκωμένο έλλειμμα-πήραν πίσω τις παραιτήσεις τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM