Την ανησυχία τους για τη δίκη Κασιδιάρη τη Δευτέρα εκφράζουν οι αντίδικοι

Την ανησυχία τους για τη δίκη Κασιδιάρη τη Δευτέρα εκφράζουν οι αντίδικοι Facebook Twitter
0

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αντίδικοι του Ηλία Κασιδιάρη για τη δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και εκφράζουν την ελπίδα τους ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Η ανακοίνωση:

«Στις 6 Ιουνίου 2012 και ημέρα Τετάρτη ενώπιον του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του εντολέως μας Δόκτορος Κων/νου Διαλυνά που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24.10.2007. Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για την 11η Ιουνίου 2012. Ο κατηγορούμενος σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσής του προσπάθησε να υποβαθμίσει το επίδικο συμβάν ισχυριζόμενος ότι το κακούργημα της ληστείας αφορά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέως μας και δεν ήταν ληστεία Τράπεζας. Αναρωτιόμαστε αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει ότι το κακούργημα της ληστείας τελείται σε κάθε περίπτωση αφαίρεσης ενός υλικού αντικειμένου με τη βία (όπως εν προκειμένω με μαχαίρωμα και αλλέπαλληλα χτυπήματα με γκλομπ από περισσότερους) και δεν ενδιαφέρει καθόλου η υλική και χρηματική αξία του αντικειμένου.

Σήμερα, με έκπληξη παρακολούθησαμε τον εν λόγω κατηγορούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκαλεί μάρτυρα κατηγορίας, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες κοινοβουλευτικών κομμάτων και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα την κίνηση σε βάρος του της αυτόφωρης διαδικασίας. Εν όψει των θλιβερών αυτών για μία ευνομούμενη πολιτεία γεγονότων, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Κλειώ Παπαπαντολέων - Μαρίνα Δαλιάνη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM