Την ανησυχία τους για τη δίκη Κασιδιάρη τη Δευτέρα εκφράζουν οι αντίδικοι

Την ανησυχία τους για τη δίκη Κασιδιάρη τη Δευτέρα εκφράζουν οι αντίδικοι Facebook Twitter
0

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι αντίδικοι του Ηλία Κασιδιάρη για τη δίκη στην οποία είναι κατηγορούμενος και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου. Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν ότι ανησυχούν για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και εκφράζουν την ελπίδα τους ότι «οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Η ανακοίνωση:

«Στις 6 Ιουνίου 2012 και ημέρα Τετάρτη ενώπιον του Β΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είχε προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Κασιδιάρη για τα αδικήματα της απλής συνέργειας σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία σε βάρος του εντολέως μας Δόκτορος Κων/νου Διαλυνά που έλαβαν χώρα στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 24.10.2007. Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για την 11η Ιουνίου 2012. Ο κατηγορούμενος σε ανακοίνωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσής του προσπάθησε να υποβαθμίσει το επίδικο συμβάν ισχυριζόμενος ότι το κακούργημα της ληστείας αφορά το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του εντολέως μας και δεν ήταν ληστεία Τράπεζας. Αναρωτιόμαστε αν ο κατηγορούμενος γνωρίζει ότι το κακούργημα της ληστείας τελείται σε κάθε περίπτωση αφαίρεσης ενός υλικού αντικειμένου με τη βία (όπως εν προκειμένω με μαχαίρωμα και αλλέπαλληλα χτυπήματα με γκλομπ από περισσότερους) και δεν ενδιαφέρει καθόλου η υλική και χρηματική αξία του αντικειμένου.

Σήμερα, με έκπληξη παρακολούθησαμε τον εν λόγω κατηγορούμενο σε τηλεοπτική εκπομπή, αναφερόμενος στη δίκη του, να αποκαλεί μάρτυρα κατηγορίας, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Συγκλήτου «ρουφιάνα του ΣΥΡΙΖΑ» και εν συνεχεία να προπηλακίζει και να γρονθοκοπεί με μανία και εκτός κάθε ελέγχου υποψήφιες βουλευτίνες κοινοβουλευτικών κομμάτων και δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα την κίνηση σε βάρος του της αυτόφωρης διαδικασίας. Εν όψει των θλιβερών αυτών για μία ευνομούμενη πολιτεία γεγονότων, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ομαλή διεξαγωγή της δίκης και την ελπίδα ότι οι δημοκρατικοί θεσμοί θα μπορέσουν να προστατεύσουν τον παθόντα και την πανεπιστημιακή κοινότητα που έγινε μάρτυρας του επίδικου συμβάντος, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της».

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής

Κλειώ Παπαπαντολέων - Μαρίνα Δαλιάνη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM