Τηλεοπτικές άδειες: Παππάς και Καλογρίτσας παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο

Τηλεοπτικές άδειες: Παππάς και Καλογρίτσας παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αλλά και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο κ. Παππάς παραπέμπεται να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί από ανώτατους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το βούλευμα είναι τελεσίδικο και δεν επιδέχεται καμίας δικονομικής αναίρεσης ή ένστασης.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπεται στην ίδια δίκη και ο Χρήστος Καλογρίτσας, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του κ. Παππά. Ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC, για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν εικονική και καταρτίστηκε προκειμένου να μπορέσει να μετάσχει στον διαγωνισμό και τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο κ. Παππάς τον έφερε σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τη διαδικασία. Ο πρώην υπουργός αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστές που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον Σεπτέμβριο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Καθημερινή

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM