Τηλεοπτικές άδειες: Παππάς και Καλογρίτσας παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο

Τηλεοπτικές άδειες: Παππάς και Καλογρίτσας παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στο ειδικό δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αλλά και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού, υιοθετώντας πλήρως την πρόταση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.

Ο κ. Παππάς παραπέμπεται να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί από ανώτατους δικαστές του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το βούλευμα είναι τελεσίδικο και δεν επιδέχεται καμίας δικονομικής αναίρεσης ή ένστασης.

Με το ίδιο βούλευμα παραπέμπεται στην ίδια δίκη και ο Χρήστος Καλογρίτσας, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος του κ. Παππά. Ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι σύμβαση με τη λιβανέζικη εταιρεία CCC, για τη δημιουργία mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ήταν εικονική και καταρτίστηκε προκειμένου να μπορέσει να μετάσχει στον διαγωνισμό και τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο κ. Παππάς τον έφερε σε επαφή με τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τη διαδικασία. Ο πρώην υπουργός αρνείται όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστές που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριο αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον Σεπτέμβριο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Καθημερινή

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Άγνωστο Στρατιώτη: Να ομονοούμε στα προφανή, η αντιπολίτευση επενδύει σε επαναστατική γυμναστική

Αποσαφήνισε ότι η διαφύλαξη της τάξης παραμένει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ η συντήρηση και ο καθαρισμός του μνημείου στο Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM