Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μέρκελ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη - Μέρκελ για την Ελλάδα Facebook Twitter
EPA/OLIVIER HOSLET
0

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ κατά την οποία συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης στο twitter, στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ν. Χριστοδουλίδης είχε δηλώσει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα επικοινωνία με τους προέδρους θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ηγέτες κρατών μελών για το ελληνικό ζήτημα.

Χθες βράδυ, ο πρόεδρος της Κύπρου συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις εξελίξεις. Όπως άφησε να εννοηθεί ο Χριστοδουλίδης, υπήρξε συναντίληψη των δύο ηγετών ως προς το τι θα ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης στις συνομιλίες του, λέγοντας ότι δεν έγινε απλώς κουβέντα.  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στόχος των επαφών του προέδρου της Δημοκρατίας είναι να επιτευχθεί στην πράξη αυτό που όλοι επιθυμούν, δηλαδή μια συμφωνία έστω και την υστάτη και παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου διαβίβασε επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στους προέδρους των Κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ευρωζώνης για το ελληνικό ζήτημα. Σε δηλώσεις στη Βουλή, ανέφερε ότι τους καλεί, μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες οι οποίες θα οδηγήσουν θεσμούς και ελληνική κυβέρνηση σε έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα επαναφέρει την ηρεμία και τη σταθερότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη. «Έχω ενημερώσει τηλεφωνικώς και την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων διαβεβαιώνοντας την για ακόμη μια φορά ότι αυτές τις δύσκολες ώρες στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό», σημείωσε ο Γ. Ομήρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ