Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με Μπλίνκεν – Τι είπε ο Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του

Τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ με Μπλίνκεν – Τι είπε ο Γεραπετρίτης στην παρέμβασή του Facebook Twitter
Γιώργος Γεραπετρίτης/Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. - ανάμεσά τους και ο Γιώργος Γεραπετρίτης-  με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Γεραπετρίτης: Ενεργή η πολιτική της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή

Η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή, ώστε να διασφαλιστεί ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο της Ελλάδας στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ τόνισε ότι η χώρα συμμετέχει σε όλους τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο απευθείας προς την Γάζα


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM