Θεοδωρικάκος: Ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια στην Αττική

Θεοδωρικάκος: Ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια στην Αττική Facebook Twitter
Eurokinissi
0

«Ωρολογιακή βόμβα» χαρακτήρισε το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αττική ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς έως το τέλος του τρέχοντος έτους πρέπει να έχει βρεθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τεράστιο πρόβλημα απορριμμάτων αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος που το πρόβλημα επιλύθηκε μέσω ΣΔΙΤ, ωστόσο στην Αττική το πρόβλημα, όπως σημείωσε, είναι τραγικό.«Είναι εφιαλτική η σημερινή κατάσταση του ΧΥΤΑ στη Φυλή, η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε μια ωρολογιακή βόμβα στη νέα, και ιδίως στους πολίτες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς έγινε αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από το νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. «Εξετάζονται όλα τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα. Ευθύνη μας είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα, και θα κάνουμε τα πάντα γι' αυτό» επισήμανε.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο νέος νόμος για τη λειτουργία των δήμων θα δίνει πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη. «Αυτή η πλειοψηφία με νόμο τούς αφαιρέθηκε, και με νόμο θα τους ξαναδοθεί, δήλωσε ο κ Θεοδωρικάκος ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν θα παρέμβουμε δραματικά στις αρμοδιότητες τους δημοτικού συμβουλίου ή του περιφερικού συμβουλίου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ