ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα

Θεοδωράκης: Στην Εκκλησία ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Για τις εκλογές, την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την πρόσφατη μεταξύ Κράτους- Εκκλησίας μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Οι εκλογές θα γίνουν όποτε βολεύει τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Οι δυο τους θα αποφασίσουν και δεν θα μας ρωτήσουν», ανέφερε ο Στ. Θεοδωράκης, σημειώνοντας πως «βάσει της αριθμητικής χωρίς πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».

Ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο βουλευτές του Ποταμιού να στηρίξουν την συνέχιση της πρωθυπουργίας Τσίπρα, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέροντας «η απόφαση ότι δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ομόφωνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα». 

Σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, είπε ότι «δεν απαντά σε κανένα από τα σημαντικά ζητήματα που έχουν τεθεί από τον προοδευτικό κόσμο της χώρας», χαρακτηρίζοντας ως «σωστή» την πρόβλεψη να πάψουν οι ιερείς να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υπό την αίρεση της εξασφάλισης «ότι δεν θα καταλήξουν να γίνουν μετακλητοί υπάλληλοι των εκάστοτε μητροπολιτών».

«Για την περιουσία εγώ είμαι της σχολής του Αντώνη Τρίτση. Στην Εκκλησία πέρα από τους ναούς και τα μοναστήρια, ανήκει μόνο ό,τι έχει αγοράσει ή απέκτησε από δωρεές και κληροδοτήματα», υπογραμμίζει ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας «το κράτος δεν πρέπει να αναγνωρίζει καμία περιουσία που δεν έχει συμβόλαια του ελληνικού κράτους».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν αμφισβητούμενες περιουσίες, απάντησε «αν εννοούν εκτάσεις που διεκδικεί η Εκκλησία με συμβόλαια από την εποχή των Οθωμανών, όχι δεν είναι αμφισβητούμενες. Ανήκουν στον ελληνικό λαό. Και θα πρέπει αυτές οι εκτάσεις αντί να ρημάζουν, ή αντί να τις εκμεταλλεύονται λίγοι επιτήδειοι, να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολλών, ειδικά των φτωχότερων, αλλά και του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΣΗΜΕΡΑ: ΤΗΕ UPFRONT INITIATIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το πρόβλημα με το Ποτάμι είναι ότι απαρτίζεται από τόσο σοβαρούς ανθρώπους που κανένας δεν αφήνει τη δουλειά του για να ασχοληθεί με την πολιτική full time (εν αντιθέσει με τον Σύριζα που είναι σαν συνδικαλιστικό όργανο ηθοποιών-τραγουδιστών).

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ