Θεοδωράκης: Το Ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών, όχι τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Facebook Twitter
MotionTeam/ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
1

«Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης είτε οτιδήποτε», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας εκ νέου πως η στήριξη στην Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει στήριξη στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. 

«Στην πολιτική, όπως και στην υπόλοιπη ζωή, οι λύσεις δεν είναι μόνο καλές ή κακές. Άσχημες ή όμορφες. Αναγκαζόμαστε πολλές φορές να κάνουμε και δυσάρεστες επιλογές. Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Είναι μία συμφωνία που έχει αρκετά σημεία τα οποία θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά», διευκρίνισε, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να απελευθερωθεί από το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά της και να δώσει την πρέπουσα σημασία στα προβλήματα στα ανατολικά σύνορα.

Ο κ. Θεοδωράκης κατέστησε σαφές, για άλλη μια φορά, ότι στηρίζοντας τη συμφωνία δεν σημαίνει ότι «το Ποτάμι στηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», αλλά ότι «στηρίζει την πατρίδα» και πρόσθεσε: «Δεν συμμετέχουμε σε σενάρια στήριξης της κυβέρνησης, είτε αυτό αφορά ψήφο εμπιστοσύνης, είτε οτιδήποτε. Αυτό για εμάς δεν υπάρχει. Υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων ότι δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν στηρίζουμε δηλαδή από τη θέση της συμπολίτευσης. Το αν θα συμφωνήσουμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα ή που αφορά ένα θέμα της περιφέρειας ή ένα εθνικό θέμα, αυτό είναι κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που πρέπει να συνηθίζουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας να το κάνουμε».

Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «το κεφάλαιο Καμμένος είναι μια ξεχωριστή υπόθεση. Εάν δεν υπάρχει πλειοψηφία με τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι δεν πρόκειται να καλύψει κανένα κενό.Το Ποτάμι δεν δίνει δυνάμεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει, δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Έχουμε ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης, γιατί δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM