Ενώ φουντώνει η ονοματολογία για το πρόσωπο που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ανέφερε ότι γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας. 

 

Οι δηλώσεις του Κώστα Τασούλα έγιναν ενώ οι υπηρεσίες της Βουλής έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για το πώς θα γίνει η διαδικασία εκλογής από την Βουλή του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του. Ο Κώστας Τασούλας, συνομιλώντας σήμερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και μετά από σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η καταληκτική ημερομηνία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου. Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι πρώτα, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση άλλωστε, θα κατατεθεί στην Βουλή ο εκλογικός νόμος από την κυβέρνηση και μετά θα ανακοινωθεί το όνομα του υποψηφίου.

 

Η ψήφιση του εκλογικού νόμου, είπε ο Κώστας Τασούλας θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου ΠτΔ, ο κ. Τασούλας είπε «όχι, πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία...» ενώ σε ερώτηση εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα απάντησε αστειευόμενος πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα...».

 

Τέλος σε ερώτηση εάν ξέρει ποιος ή ποια θα είναι είπε «ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ...».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr