ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες - Τι συζητήθηκε

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες - Τι συζητήθηκε Facebook Twitter
Σωκράτης Φάμελλος Φωτ.: Eurokinissi
0

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας μελών του ΣΥΡΙΖΑ  στον σπίτι του Στέφανου Κασσελάκης στις Σπέτσες.

Η συνάντηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ  συνεχίστηκε και σήμερα, καθώς δεν είχε εξαντληθεί ο κατάλογος των παρουσιάσεων-εισηγήσεων από όλους τους τομεάρχες.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για πυκνή πολιτική συζήτηση τουλάχιστον 20 ωρών εργασίας, με 30 τοποθετήσεις. «Το βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης της ΚΟ ήταν οι προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας, για καλύτερο εισόδημα, καλύτερες δουλειές, καλύτερο περιβάλλον, καλύτερη παιδιά, καλύτερη υγεία», είπε ο ίδιος και τόνισε ότι «είναι πολλές οι ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις εξυπηρετήσει. Έχουμε μια ολιγοπωλιακή αγορά που λειτουργεί με αισχροκέρδεια και στρεβλώσεις, έχουμε σοβαρά προβλήματα στο περιβάλλον, στην παιδεία και στην υγεία».

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες - Τι συζητήθηκε Facebook Twitter
Θεοδώρα Αυγέρη Φωτ.: Eurokinissi

Πρόσθεσε ακόμα ότι «χρειάζεται κάθε άνθρωπος στην Ελλάδα να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το όνειρο του με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες ευκαιρίες. Και γι' αυτό χρειαζόμαστε τη βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και μια δημοκρατική δίκαιη κοινωνία». Υπογράμμισε ότι «αυτό ακριβώς είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μια ισχυρή πολιτεία, ένα ανθρώπινο και σύγχρονο κράτος που θα έχει σχεδιασμό για την ανάπτυξη, για τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον, αλλά και ένα ισχυρό κράτος δικαίου που θα υπάρχει το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα μας και θα υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές και θεσμοί».

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες - Τι συζητήθηκε Facebook Twitter
Έλενα Ακρίτα Φωτ.: Eurokinissi

Αμέσως μετά, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε πως το βασικό μήνυμα είναι ότι «υπάρχει πολιτική πρόταση, υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα και χρειαζόμαστε μία νέα κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την πράσινη μετάβαση την, αλλά και το κράτος δικαίου και την δικαιοσύνη. Ανέφερε, τέλος, πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα στελέχη που ήταν εδώ, σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη αξία είναι αυτή της ειρήνης και της ζωής.

Τζάκρη: Μία από τις πιο παραγωγικές συσκέψεις της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια από τις πιο ποιοτικές και παραγωγικές συσκέψεις εργασίας της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, έκανε λόγο η γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη. «Συντονίσαμε όχι μόνο το σύνολο του αντιπολιτευτικού μας έργου, αλλά και του σχεδιασμού μας για να αντιμετωπίσουμε την πλέον αντικοινωνική κυβέρνηση Μητσοτάκη, στα θέματα της ακρίβειας και της οικονομίας εν γένει, στα θέματα της ασφάλειας και της καθημερινότητας του πολίτη», είπε ειδικότερα. Σημείωσε ότι «προχωρούμε μπροστά περισσότερο συντονισμένοι και περισσότερο ενωμένοι».

Σχετικά με το αν κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι «οι Σπέτσες τράβηξαν το ενδιαφέρον όχι λόγω κάποιας γραφειοκρατικής διαδικασίας, αλλά το αντίθετο, επειδή υπήρχε μια διάθεση καινοτομίας και πειραματισμού». Σημείωσε δε, ότι «αυτό δεν προκύπτει από την ανάγκη μας να πρωτοτυπήσουμε ή να φανούμε σύγχρονοι ή να τραβήξουμε τις εντυπώσεις. Αυτό προκύπτει πρώτα από όλα από την ανάγκη έκφρασης μιας αγωνίας μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης σε ό,τι αφορά την ποιότητα της πολιτικής μας πρότασης, αλλά και τον τρόπο και τη μορφή της έκφρασης της».

Μίλησε ακόμα για «προσπάθεια αναστοχασμού του καθοριστικού μας οργάνου, της ΚΟ, με περισσότερη συλλογικότητα και περισσότερη διάθεση εμβάθυνσης. Είμαι βέβαιη ότι αυτό το τολμηρό εγχείρημα με τις πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις, θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργίας μιας πολιτικής παράδοσης δημιουργικότητας», είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM