ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιστοσελίδα εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ιστοσελίδα εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου Facebook Twitter
0

Καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, για ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύονται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για ιστοσελίδα «εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου», που αναρτά ακόμη και «φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας», χωρίς έλεγχο και προανήγγειλε κατάθεση επερώτησης στη Βουλή και καταγγελίας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

«Η συνεχώς αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από όλους μας, δεν συνεπάγεται την παράνομη, ανεξέλεγκτη και αήθη χρήση του, πίσω από την ανωνυμία όσων δρουν, με πρωτοφανή εκδικητικό, απάνθρωπο και εκβιαστικό τρόπο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι ενημερώθηκε από άρθρα και δημοσιεύσεις στα social media για ιστοσελίδα στην οποία αναρτώνται φωτογραφίες γυναικών και κοριτσιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους, χωρίς να απαιτείται κανενός είδους ταυτοποίηση ή εγγραφή των χρηστών.

«Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χώρος εκδικητικού σεξιστικού περιεχομένου που αναρτά φωτογραφίες ακόμη και παιδικής πορνογραφίας, καθώς δεν ασκείται κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο που ανεβαίνει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό το θέμα τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- οι Χρήστος Σπίρτζης, Ειρήνη Αγαθοπούλου και Μάριος Κάτσης- θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ανεύρεση των υπευθύνων και την απαγόρευση δημοσιοποίησης του εκβιαστικού περιεχομένου.

Επίσης, θα καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή, για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, αλλά και για την αντιμετώπιση αντίστοιχων παράνομων ενεργειών. Στόχος είναι να απαγορεύονται άμεσα τέτοιες ιστοσελίδες.

«Είναι καθήκον μας, να υπερασπιστούμε τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, να αναδείξουμε τους υπεύθυνους που τα καταπατούν, να εμποδίσουμε την εγκληματική δράση, να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας, γυναίκες αλλά και άνδρες, που πέφτουν θύματα εκβιασμών και εκδίκησης, μέσω ανώνυμης, παράνομης χρήσης του διαδικτύου», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ