ΣΥΡΙΖΑ: Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας είναι φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες

ΣΥΡΙΖΑ: Η ενδυνάμωση της δημοκρατίας είναι φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγώνες Facebook Twitter
1

Η υπεράσπιση και ενδυνάμωση της δημοκρατίας, είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση για την 21η Απριλίου.

«52 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, από μια νύχτα που κράτησε 7 χρόνια, και που οδήγησε στην προδοσία της Κύπρου» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα εγκλήματα του στρατιωτικού καθεστώτος δεν ξεχνιούνται. Η βαρβαρότητα, οι διώξεις, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι δολοφονίες έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα ίχνη τους στη συλλογική μνήμη του λαού.

Τιμούμε, τους αριστερούς και τις αριστερές, κάθε δημοκρατικό πολίτη, όλους όσους και όσες αγωνίστηκαν, υπερασπιζόμενοι τις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της λαϊκής κυριαρχίας, εκείνα τα σκοτεινά χρόνια», προσθέτει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

«Σήμερα, που το σκοτάδι του νεοφασισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του μίσους για τη δημοκρατία και τις κοινωνικές κατακτήσεις, εξαπλώνεται, τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, οι νεοναζιστές, οι ρατσιστές, οι νοσταλγοί της χούντας, να τεθούν ξανά στο περιθώριο.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση και την ενδυνάμωση της δημοκρατίας, αποτελεί τον καλύτερο φόρο τιμής στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές, αλλά και χρέος κάθε προοδευτικού πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλα Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακά

Πολιτική / Κεχαγιά για Γιώργο Τσίπρα: Το κόμμα δεν αντέχει να καταβάλλει μισθούς σε όσους δεν προσφέρουν υπηρεσίες

«Το μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου για την υπόθεση Γιώργου Τσίπρα
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

Πολιτική / Μητσοτάκης: Τα 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων θα στηρίξουν συνταξιούχους και ευάλωτους

«Ήταν δέσμευση που είχα αναλάβει προεκλογικά 33% όσο ήταν και πέρσι. Κινούμαστε λίγο πολύ στο όριο που μας έχει προσδιορίσει η ΕΕ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπολογίζει τα έσοδα από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων περί τα 300 εκατομμύρια
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τη δημοκρατία πολεμάει όποιος είναι κατά του διαχωρισμού των εξουσιών, κατά της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, όποιος είναι υπέρ της βίας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, όποιος συνειδητά υποστηρίζει την πόλωση, όποιος στηρίζει τον εκφαυλισμό της πολιτικής ζωής της χώρας, όποιος εργαλειοποιεί τα πάντα στο όνομα του κομματικού συμφέροντος.Αν δεν είχαμε τους θεσμούς που έχουμε, που είναι πιο βαθείς από αυτούς που είχαμε το 1967, άσχετα τι αρεσκόμεθα να λέμε, θα ήμασταν αλλού τώρα καθώς ο Γαργάλατας κι ο Μητσοτάκης Sr φαντάζουν φωστήρες μπρος στον οπερετικό θίασο του Σύριζα.