ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα: Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα μέτρα: Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις Facebook Twitter
0

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Πιστή στο δόγμα της "βλέποντας και κάνοντας" η κυβέρνηση συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη και να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει την υγεία των πολιτών και την οικονομία με έναν διακόπτη που ανοιγοκλείνει, και αρνείται πεισματικά να λάβει συγκεκριμένα μέτρα», αναφέρει ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση προτείνει μέτρα όπως:

  • Μαζικά και δωρεάν τεστ
  • Βελτίωση των συνθηκών στα Μέσα Μεταφοράς όπου παρατηρούνται καθημερινά φαινόμενα ακραίου συνωστισμού
  • Εκτεταμένους ελέγχους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που απασχολούν τις μεγαλύτερες εστίες υπερμετάδοσης.

«Σε ό,τι αφορά την οικονομία το ελάχιστο που πρέπει να κάνει είναι η ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων και αν σταματήσει επιτέλους να απορρίπτει την μη επιστρεπτέα ενίσχυση και τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας. Δεν γίνεται οι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να αφεθούν για μια ακόμη φορά στην τύχη τους», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από αύριο, Σάββατο, επανέρχεται ο χάρτης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, στον οποίο οι περιοχές θα χωρίζονται σε «κίτρινες» (επίπεδο επιτήρησης) και «κόκκινες (αυξημένου κινδύνου). Στις τελευταίες- όπου πλέον εντάσσεται και η Αττική- θα ισχύουν επιπλέον μέτρα περιορισμού.

Στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ενώ οι μαθητές Λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση. Σε ό,τι αφορά το λιανεμπόριο, τα βιβλιοπωλεία και τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο «click in shop», δηλαδή αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού. Τα υπόλοιπα καταστήματα θα επιστρέψουν στο «click away», δηλαδή παραγγελία και παραλαβή εκτός καταστήματος.

Σε ό,τι αφορά κομμωτήρια, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και ΚΤΕΟ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις «κόκκινες» περιοχές, με ραντεβού και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ