Ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, για την μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

 

«Υπουργοί αυτοσυγχαίρονται την ώρα που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη κατοικημένες περιοχές. Έχασαν τον έλεγχο με ανέμους 2 και 3 μποφόρ. Η σκέψη μας παραμένει στους δοκιμαζόμενους κατοίκους και σε όσους παλεύουν σήμερα κόντρα στην φωτιά» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ότι τα σχέδια του κυβερνητικού σχεδιασμού λειτούργησαν υποδειγματικά.

 

 

Από την πλευρά του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο «Στο Κόκκινο 105.5», σχολίασε ότι η κλιματική κρίση παραμένει και θα συνεχίσει να είναι παρούσα, απαιτώντας ένα ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης των συνεπειών της τα επόμενα χρόνια.

 

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα κάνει πολιτική πάνω στα αποκαΐδια, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, ως προς την έκταση που έλαβε η πυρκαγιά και τις ζημιές που προκάλεσε και μάλιστα χωρίς την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε αλαζονική την πρώτη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη, ότι ο μηχανισμός ήταν απόλυτα προετοιμασμένος. Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε επίσης, ότι ο ολιστικός σχεδιασμός είναι αναγκαίος και στη βάση της πραγματικότητας ότι έχουν χτιστεί πόλεις μέσα σε πευκοδάση ή ότι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος περνούν μέσα από αυτά.