Συρίγος για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά»

Συρίγος για πανεπιστημιακή αστυνομία: «Ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά» Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Ο σχεδιασμός για την πανεπιστημιακή αστυνομία «προχωράει κανονικά» σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο που κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα κατά το οποίο αναβάλλεται η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου.

«Εγώ έχω αναλάβει το τμήμα εκείνο που αφορά στην ασφάλεια των πανεπιστημιακών κτιρίων, είμαι σε απόλυτη συνεργασία με όλους τους πρυτάνεις της χώρας, έχουν βγει οι επιτροπές ασφαλείας - οι μονάδες ασφαλείας όπως αποκαλούνται - πολλά πανεπιστήμια έχουν ξεκινήσει και έχουν κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας για να εκπονηθούν και προχωράμε κανονικά», ανέφερε ο κ. Συρίγος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 

Ο κ. Συρίγος ξεκαθάρισε πως οι συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις θα είναι άοπλες, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη μεταρρύθμιση την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Μιλώντας για την πανεπιστημιακή αστυνομία ο κ. Συρίγος είπε πως «δεν θα εδρεύει» στα πανεπιστήμια αλλά «θα έχει σταθερή παρουσία». «Η έδρα της θα είναι στο αστυνομικό τμήμα» υπογράμμισε προσθέτοντας πως για να έχει παρουσία μέσα στα ιδρύματα «υπάρχουν προαπαιτούμενα». Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, είναι και οι κάμερες ασφαλείας. 

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της κάρτας εισόδου στους φοιτητές, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι πολλά πανεπιστήμια που θα «βάλουν κάρτες εισόδου», έχουν «ζητήσει και έχουν πάρει τις προδιαγραφές για να έχουν τους λεγόμενους αναγνώστες τα μηχανήματα που "διαβάζουν" τις φοιτητικές ταυτότητες». Ο κ. Συρίγος ανέφερε πως «αυτό θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά από τον Νοέμβριο και μετά». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ