Στουρνάρας: Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ, αλλά θέλω να υπερασπιστώ τη γυναίκα μου

Στουρνάρας: Σκέφτηκα ακόμα και να παραιτηθώ, αλλά θέλω να υπερασπιστώ τη γυναίκα μου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις κατηγορίες περί εμπλοκής του στην υπόθεση της Novartis εξαπέλυσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζοντας αισχρές και ψευδείς τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Ο κ. Στουρνάρας ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα στη Βουλή είπε ότι είχε εξετάσει να μιλήσει μέσω υπομνήματος ή ακόμα και να παραιτηθεί από το αξίωμά του ώστε να μην θεωρηθεί από κάποιους ότι το χρησιμοποιεί ως ασπίδα προστασίας.

Μάλιστα, ζήτησε την συγκρότηση επιτροπής για όλες τις κατηγορίες χωρίς αποσβεστικές προθεσμίες.

Ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τελικά αποφάσισε να μην κάνει τίποτα από τα δύο και να βρεθεί στη Βουλή κυρίως για έναν προσωπικό λόγο, «για να υπερασπιστεί την σύζυγό του η οποία όπως είπε ότι έχει κατασυκοφαντηθεί. Ζητώ συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα υπομένει τόσα χρόνια, επειδή είναι σύζυγός μου».

Έκανε εκτενείς αναφορές στη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του και παρέθεσε οικονομικά στοιχεία σε σχέση με τη Novartis, επισημαίνοντας ότι τα αρχεία της εταιρείας έχουν κατασχεθεί και δεν έχουν ακόμη επιστραφεί.

Όπως πρόσθεσε: «Τα κέρδη και ο τζίρος της Novartis μειώθηκαν τη διετία που ήμουν υπουργός. Πουθενά δεν γράφεται στο κατηγορητήριο οι αξιόποινες πράξεις εναντίον μου».

Αναφερόμενος στους προστατευόμενους μάρτυρες τους χαρακτήρισε «ψευδολόγους που φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας» και τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι αναμασούν όσα γράφει κυριακάτικη εφημερίδα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι καταθέσεις ότι δωροδοκήθηκε με τουλάχιστον ένα εκατ. ευρώ από τον κ. Φρουζή είναι εντελώς ψευδείς.

Σχολιάζοντας την προανακριτική υπογράμμισε ότι δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες, παρά μόνο η δίωξη για να διαπιστωθεί η αρμοδιότητα της τακτικής Δικαιοσύνης. «Οι μαρτυρίες των αγνώστων στοιχείων μαρτύρων είναι ψευδείς, οι αποφάσεις για τις οποίες μιλούν απλά δεν υπάρχουν, τόνισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας».

 

  

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Λογικές σκέψεις:αν τα "τσέπωσε" κατά την υπουργεία του είτε το έχει είτε δεν το έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του. Αν το έχει δηλώσει, έχει περάσει από τη βουλή στην οποία συμμετέχει και η νυν κυβέρνηση. Αν δεν το έχει περάσει είναι ευκαιρία για τη βουλή να ελέγξει την ακρίβεια για το πόθεν έσχες του αλλά και κατά πόσον λειτουργεί ο θεσμός του "πόθεν έσχες".Το ότι τον κυνηγάει ο Σύριζας από την εποχή της βοήθεια-βοήθεια-πώς-είπατε-Ζωίτσας κρίνεται τυχαίο.