Στουρνάρας εναντίον Πολάκη: Αφύσικο να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς

Στουρνάρας εναντίον Πολάκη: Αφύσικο να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς Facebook Twitter
0

«Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία» δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση Πολάκη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«ΤΟ τηλεφώνημα παραβίασε τον ποινικό κώδικα, την κοινή λογική και κάθε άρθρο της συνθήκης που διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας» πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης σχολιάζοντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την υπόθεση με το τηλεφώνημα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

«Αφήνω την Δικαιοσύνη και τον κόσμο να κρίνουν τις πράξεις» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνέχεια αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο ελέφαντας στο δωμάτιο για την Ευρώπη».

«Χάρη σε πολλές κυβερνήσεις από το 2010 καταφέραμε να γυρίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Η συνέχεια εξαρτάται από εμάς, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να μην γυρίσουμε πίσω», είπε από το βήμα του φόρουμ.

Εξήγησε ότι «για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια χρειάζεται ανάπτυξη και για να έχει ανάπτυξη απαιτείται ανάπτυξη της παραγωγικότητας και μεταρρυθμίσεις» και τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχιστούν η απελευθέρωση των αγορών, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η ενίσχυση της αποδοτικότητας του Δημόσιου Τομέα και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ