Στουρνάρας εναντίον Πολάκη: Αφύσικο να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς

Στουρνάρας εναντίον Πολάκη: Αφύσικο να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να τον ηχογραφείς Facebook Twitter
0

«Δεν είναι φυσιολογικό να τηλεφωνείς στον κεντρικό τραπεζίτη και να καταγράφεις τη συνομιλία» δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση Πολάκη στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«ΤΟ τηλεφώνημα παραβίασε τον ποινικό κώδικα, την κοινή λογική και κάθε άρθρο της συνθήκης που διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας» πρόσθεσε ο κεντρικός τραπεζίτης σχολιάζοντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, την υπόθεση με το τηλεφώνημα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

«Αφήνω την Δικαιοσύνη και τον κόσμο να κρίνουν τις πράξεις» υπογράμμισε στη συνέχεια.

Ο Γιάννης Στουρνάρας στη συνέχεια αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον ο ελέφαντας στο δωμάτιο για την Ευρώπη».

«Χάρη σε πολλές κυβερνήσεις από το 2010 καταφέραμε να γυρίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Η συνέχεια εξαρτάται από εμάς, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να μην γυρίσουμε πίσω», είπε από το βήμα του φόρουμ.

Εξήγησε ότι «για να αντιμετωπιστεί η φτώχεια χρειάζεται ανάπτυξη και για να έχει ανάπτυξη απαιτείται ανάπτυξη της παραγωγικότητας και μεταρρυθμίσεις» και τόνισε ότι χρειάζεται να συνεχιστούν η απελευθέρωση των αγορών, η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η ενίσχυση της αποδοτικότητας του Δημόσιου Τομέα και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM