Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό ανοιχτά της Κω, που είχε στόχο τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό.

 

«Έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώνονται όπως είναι η πάγια τακτική μας όλοι οι εταίροι μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ», σημείωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

 

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ναυτιλίας έκανε λόγο για σαφή πρόθεση εμβολισμού του σκάφους και αναφέρει για το χρονικό ότι στις 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

 

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.