Λιμενικό: Η τουρκική ακταιωρός ήθελε να εμβολίσει το σκάφος

Λιμενικό: Η τουρκική ακταιωρός ήθελε να εμβολίσει το σκάφος Facebook Twitter
EUROKINISSI/APXEIOY
0

Ανακοίνωση σχετικά με το επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό ανοιχτά της Κω εξέδωσε το Λιμενικό, κάνοντας λόγο για «σκοπούμενη σύγκρουση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το συμβάν σημειώθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων όταν «τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε αναρτήσει βίντεο με το συμβάν η ανταποκρίτρια της γερμανικής εφημερίδας Bild στην Ελλάδα, Λιάνα Σπυροπούλου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ενώ όλοι νομίζουν πως επικρατεί ηρεμία στο Αιγαίο καθώς δεν υπάρχουν αφίξεις προσφύγων στα νησιά, το Λιμενικό παρενοχλείται από τουρκικό σκάφος. Αποκλειστικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Bild δείχνει τι ακριβώς συμβαίνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ