Στο παλάτι ο Μπόρις Τζόνσον - Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Στο παλάτι ο Μπόρις Τζόνσον - Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ και να κηρυχθεί και επίσημα νέος Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

Το παλάτι δεν εξέδωσε ακόμα επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει τη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό.

Τον Τζόνσον υποδέχθηκε ομάδα διαδηλωτών της Greenpeace που έφραξαν τον δρόμο προς το παλάτι για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

Νωρίτερα, την παραίτησή της από την πρωθυπουργία υπέβαλε επισήμως στη βασίλισσα Ελισάβετ η Τερέζα Μέι, λίγο περισσότερο από τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τελευταία της ομιλία έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, ακριβώς πριν μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η κα Μέι συνεχάρη το διάδοχό της Μπόρις Τζόνσον και του ευχήθηκε καλή τύχη και πολλές επιτυχίες, καθώς θα είναι επιτυχίες της χώρας.

Σημείωσε ότι στην επί σχεδόν δεκαετία διακυβέρνηση των Συντηρητικών η οικονομία της χώρας έχει αποκατασταθεί και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μεταρρυθμιστεί, αν και παραδέχθηκε ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η έξοδος από την ΕΕ «με τρόπο που να λειτουργεί για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», ώστε να καταστεί δυνατή μία «ανανέωση» για τη χώρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM