Στο παλάτι ο Μπόρις Τζόνσον - Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ

Στο παλάτι ο Μπόρις Τζόνσον - Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Facebook Twitter
0

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τη βασίλισσα Ελισάβετ και να κηρυχθεί και επίσημα νέος Βρετανός πρωθυπουργός βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον.

Το παλάτι δεν εξέδωσε ακόμα επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνει τη συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό.

Τον Τζόνσον υποδέχθηκε ομάδα διαδηλωτών της Greenpeace που έφραξαν τον δρόμο προς το παλάτι για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή.

Νωρίτερα, την παραίτησή της από την πρωθυπουργία υπέβαλε επισήμως στη βασίλισσα Ελισάβετ η Τερέζα Μέι, λίγο περισσότερο από τρία χρόνια μετά από την ανάληψη της ηγεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην τελευταία της ομιλία έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Ντάουνινγκ Στριτ, ακριβώς πριν μεταβεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, η κα Μέι συνεχάρη το διάδοχό της Μπόρις Τζόνσον και του ευχήθηκε καλή τύχη και πολλές επιτυχίες, καθώς θα είναι επιτυχίες της χώρας.

Σημείωσε ότι στην επί σχεδόν δεκαετία διακυβέρνηση των Συντηρητικών η οικονομία της χώρας έχει αποκατασταθεί και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν μεταρρυθμιστεί, αν και παραδέχθηκε ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Τόνισε ότι άμεση προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η έξοδος από την ΕΕ «με τρόπο που να λειτουργεί για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο», ώστε να καταστεί δυνατή μία «ανανέωση» για τη χώρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ