Στο μικροσκόπιο της Βουλής το "πόθεν έσχες" του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο μικροσκόπιο της Βουλής το "πόθεν έσχες" του Κυριάκου Μητσοτάκη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

«Προβληματικό» εμφανίζεται το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη,, καθώς τα μέλη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, που συνεδρίασαν σήμερα για αυτό του Σταύρου Ψυχάρη, αποφάσισαν να εξετάσουν και του Προέδρου της Ν.Δ..

Είχε προηγηθεί ενημέρωση της Επιτροπής από τις αρμόδιες υπηρεσίες στις 15/3/2013, σύμφωνα με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται στις 15/3/2013 να έχει αγοράσει μετοχές της εταιρείας Samsung, αξίας 11.000 δολαρίων, ενώ απαγορεύεται από τον νόμο για πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, οι υπηρεσίες των ενημέρωσαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις 15.3.2013 είχε αγοράσει μετοχές της εταιρείας Samsung αξίας 10.902 $, δεν δηλώθηκαν στο πόθεν έσχες του χρήσης 2012 (καθώς αυτό κατατέθηκε στις 30.9.2013 χρόνο κατά τον οποίο είχε ήδη αποκτήσει τις μετοχές). Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται – σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση- να πούλησε τις μετοχές αυτές το 2014. Οι μετοχές της εταιρείες αυτής διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιαπωνίας.

Σε γραπτή δήλωσή της η Συγγρού αναφέρει: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για τον κ. Μητσοτάκη. Έχουν δοθεί όλες οι επαρκείς εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM