Στο Βερολίνο ο Δένδιας για το προσφυγικό - Τι θα συζητηθεί

Στο Βερολίνο ο Δένδιας για το προσφυγικό - Τι θα συζητηθεί Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση τόσο με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μας, και με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συνάντηση επίσης θα έχει ο Ν. Δένδιας και με τους επικεφαλής των DGAP (Γερμανική Εταιρία για την Εξωτερική Πολιτική) και SWP (Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής), Daniela Schwarzer και Volker Perthes αντίστοιχα.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο εντάσσεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην προσδοκία της κυβέρνησης για ανασύνταξη των σχέσεων της Ελλάδας με τους παραδοσιακούς συμμάχους και τους εταίρους της.

Τι θα συζητηθεί

Οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό αναμένεται επίσης να συζητηθούν κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών. Ένα άλλο ζήτημα επί του οποίου Ελλάδα και Γερμανία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών, είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Ιδιαίτερα η στάση της Τουρκίας -υπό το φως των πρόσφατων επιθετικών δηλώσεων της τουρκικής ηγεσίας και των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά- αναμένεται να εξεταστεί διεξοδικά κατά τις συνομιλίες, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις θέσεις της Γερμανίας επί των εξελίξεων αυτών και να ενημερώσει τον ομόλογό του για τις ελληνικές θέσεις.

Παράλληλα, η ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σημαντικό ζήτημα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται επίσης θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και διμερώς. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM