Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντάται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί. Πρόκειται για την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία, εικάζεται πως θα δρομολογήσει εξελίξεις αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ευχαριστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την προσφορά της επί πέντε χρόνια στην Προεδρία και κατόπιν να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην επιλογή του προσώπου που θα προτείνει ο πρωθυπουργός, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει, θα γίνει με τηλεοπτικό μήνυμα εντός των επόμενων ωρών, είτε αύριο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιλέγει μεταξύ του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Χθες, Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, την ώρα που ο πρόεδρος μπήκε στην αίθουσα, είπε: «Σας εύχομαι, ίσως να είστε αύριο εδώ με άλλη ιδιότητα».  Ο κ. Τασούλας του απάντησε πως και  «αύριο, θα είμαι με την ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής». «Και μεθαύριο; Υπάρχει και το μεθαύριο»,  αντέτεινε ο κ. Γιαννούλης, με τον κ. Τασούλα να του απαντά πάλι: «Και αντιμεθαύριο πάλι Πρόεδρος της Βουλής θα είμαι».

Η διαδικασία εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας εκκινεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM