Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντάται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προγραμματισμένη για τις 11:30 το πρωί. Πρόκειται για την καθιερωμένη μηνιαία συνάντηση του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο στην παρούσα συγκυρία, εικάζεται πως θα δρομολογήσει εξελίξεις αναφορικά με την προεδρική εκλογή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ευχαριστήσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την προσφορά της επί πέντε χρόνια στην Προεδρία και κατόπιν να ξεκινήσουν οι διεργασίες για τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στην επιλογή του προσώπου που θα προτείνει ο πρωθυπουργός, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανακοίνωση του ονόματος που θα προτείνει, θα γίνει με τηλεοπτικό μήνυμα εντός των επόμενων ωρών, είτε αύριο.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επιλέγει μεταξύ του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Χθες, Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής, την ώρα που ο πρόεδρος μπήκε στην αίθουσα, είπε: «Σας εύχομαι, ίσως να είστε αύριο εδώ με άλλη ιδιότητα».  Ο κ. Τασούλας του απάντησε πως και  «αύριο, θα είμαι με την ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής». «Και μεθαύριο; Υπάρχει και το μεθαύριο»,  αντέτεινε ο κ. Γιαννούλης, με τον κ. Τασούλα να του απαντά πάλι: «Και αντιμεθαύριο πάλι Πρόεδρος της Βουλής θα είμαι».

Η διαδικασία εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας εκκινεί στις 13 Φεβρουαρίου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM