Σταθάκης: Νομοθετική ρύθμιση για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» της ΔΕΗ

Σταθάκης: Νομοθετική ρύθμιση για «στρατηγικούς κακοπληρωτές» της ΔΕΗ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Μέχρι τέλη Ιουλίου η ΡΑΕ έχει δεσμευτεί να παραδώσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου τη μελέτη της για την εξομάλυνση των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές της ΔΕΗ, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών».


Αυτό έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, τονίζοντας ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ, ενώ τα 300 εκατ. ευρώ από αυτά αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν μπορούν να βρεθούν οι υπόχρεοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, που έκανε λόγο για αδικαιολόγητα φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη ΡΑΕ να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων ΥΚΩ, ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να το κάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.


Όπως τόνισε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν αφορούν μόνο μικρούς οφειλέτες αλλά και μεγαλοοφειλέτες, όπως η συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ. Ο υπουργός υποστήριξε ότι από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ, έχουν ήδη ρυθμιστεί περίπου 1,2-1,3 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι κεντρική ιδέα του υπουργείου είναι να νομοθετήσει για τους «κακούς στρατηγικούς οφειλέτες».

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου έκανε λόγο για αδικαιολόγητα υπερβολικές χρεώσεις της ΔΕΗ και «φουσκωμένους λογαριασμούς» που στέλνει στους καταναλωτές χωρίς να εξηγεί, όπως είπε, γιατί υπάρχει αύξηση κόστους για την ίδια κατανάλωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM