Στα 30 εκ. ευρώ τα αντισταθμιστικά στη χώρα μας για τον αγωγό ΤΑΡ

Στα 30 εκ. ευρώ τα αντισταθμιστικά στη χώρα μας για τον αγωγό ΤΑΡ Facebook Twitter
1

Ο αγωγός ΤΑΡ και τα αντισταθμιστικά οφέλη του  βρέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης που είχε στο Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά χθες.

Η κατασκευή του ελληνικού τμήματος αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους και η αντιπροσωπεία των δύο εταιρειών (η αζέρικη Socar και η ΒΡ) έρχονται δια του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας   με «δώρα» για την ελληνική κυβέρνηση, δεσμευόμενες ότι θα διπλασιάσουν το ποσό για έργα στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός, σε  30 εκατ. ευρώ από 15 εκατομμύρια. Επιπλέον, συμφωνήθηκε ότι θα αποζημιωθούν και οι δημόσιες εκτάσεις, οι οποίες βρίσκονται στη γραμμή χάραξης του TAP και όχι μόνο οι δασικές και οι αγροτικές όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ο Τόνι Μπλερ, σοσιαλιστής πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας και «πρωτεργάτης» της εισβολής στο Ιράκ, είναι σήμερα σύμβουλος της πετρελαϊκής  ΒΡ που είναι εκ των βασικών μετόχων του ΤΑΡ. Ο Νίκος Παππάς τον υποδέχτηκε χθες με τη φράση: «Είναι τρομερό που σας γνωρίζω. Όταν πήγα στη Σκωτία αναλαμβάνατε Πρωθυπουργός και όταν έφυγα, φεύγατε κι εσείς».

Σήμερα εκπρόσωποι της BP και της αζέρικης εταιρείας Socar θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα και στις 3 μ.μ. με  τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια