Spiegel: Σοβαρό πλήγμα η αποτυχία στην πώληση της ΔΕΠΑ

Spiegel: Σοβαρό πλήγμα η αποτυχία στην πώληση της ΔΕΠΑ Facebook Twitter
0

Σοβαρό πλήγμα χαρακτηρίζει το περιοδικό Spiegel την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ στη ρωσική Gazprom, την οποία χαρακτηρίζει «αγαπημένη» της ελληνικής κυβέρνησης. Το περιοδικό αναφέρει ότι τουλάχιστον έμειναν οι Αζέροι με την προσφορά τους για την ΔΕΣΦΑ, αλλά όπως επισημαίνει, η επιτυχημένη πώληση των δημοσίων επιχειρήσεων είναι για την κυβέρνηση το κλειδί για την προσέλκυση επενδυτών-για αυτό και η ενόχληση από το ναυάγιο με την Γκάζοπρομ που παραμένει ο μεγαλύτερος προμηθευτής με αέριο, των ελληνικών νοικοκυριών.

Το Spiegel υπενθυμίζει επίσης την πρόσφατη συνάντηση του Σαμαρά με τον επικεφαλής του Δ.Σ. της Γκάζπρομ και την έκφραση της βεβαιότητας του Μαξίμου,  ότι η ιδιωτικοποίηση θα τελειώσει ευτυχώς.

Αφού αναφέρεται στην επιτυχημένη πώληση του ΟΠΑΠ και στην προσδοκία για έσοδα 2,6 δις ευρώ που δεν επαληθεύονται προς το παρόν, μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ, το περιοδικό τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη είχε σαν αποτέλεσμα τον κλονισμό του χρηματιστηρίου που έπεσε σήμερα σχεδόν κατά 6%.

Γράφει ακόμη ότι κανείς μέσα στο ΤΑΙΠΕΔ δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και εκτιμάται ότι έπαιξε το ρόλο της σε όσα συνέβησαν και η Κομισιόν, καθώς οι Ρώσοι φοβούνταν βέτο από την Ευρώπη για να περιορίσει την αυξανόμενη επιρροή του ρωσικού ομίλου ενέργειας στην Ευρώπη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM