Σκρέκας: Έρχεται τροπολογία για τη φορολόγηση των υπερκερδών στην προμήθεια ενέργειας

Υπερκέρδη Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία- και θα υπάρξει υπουργική απόφαση- για την φορολόγηση των υπερκερδών του κλάδου της προμήθειας ενέργειας, για το 11μηνο έως τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας. 

«Δεν θα επιτρέψουμε την αισχροκέρδεια να απειλήσει την κοινωνία», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. 

Έχει δημιουργηθεί μηχανισμός φορολόγησης των υπερκερδών στην παραγωγή στην παραγωγή της ενέργειας, σημείωσε ο κ. Σκρέκας. Τώρα, «ερχόμαστε και κλείνουμε και το παράθυρο στην προμήθεια», συμπλήρωσε. 

Μέχρι τώρα «έχουμε εισπράξει πάνω από 2,2 δισ. ευρώ», είπε ο υπουργός. Αναφέρθηκε σε έρευνα για τα υπερκέρδη που έχουν φορολογήσει άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και (με τα έως τώρα στοιχεία) φαίνεται ότι «η Ελλάδα έχει φορολογήσει τα περισσότερα υπερέσοδα», δήλωσε. 

«Θα ζητήσουμε από τη ΡΑΕ να εξετάσει, για όλα τα 27 κράτη μέλη, τι έχουν ανακτήσει από υπερέσοδα», συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM