Σκουρλέτης: Ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά

Σκουρλέτης: Ούτε χιλιοστό πίσω στα εργασιακά Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει ούτε χιλιοστό πίσω στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης , αναφέροντας ότι οι ¨κόκκινες γραμμές» εξακολουθούν να υπάρχουν.

Είπε ο υπουργός μιλώντας στον Βήμα Fm: «Πρόκειται στην πλειοψηφία τους για μέτρα που ουσιαστικά απαντούν, περιορίζουν τα φαινόμενα αποδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων που υπήρξαν κατά κόρον το προηγούμενο διάστημα. Δεν έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο. Άρα, η εμμονή εκ μέρους κύκλων των δανειστών μας στο να μην επανέλθει, για παράδειγμα, ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και να αποκτήσουν ισχύ, πρόκειται για μια ιδεολογικού τύπου προσέγγιση όπου θα έπρεπε να την αναζητήσουν αυτή τη στάση σε μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και όχι σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει, λοιπόν, περίπτωση να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω στα ζητήματα αυτά. Ούτε χιλιοστό».

Είπε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και αύξησης των ορίων ηλικίας από τα 55 στα 62 έτη, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για το θέμα της ρευστότητας. Ξεκαθάρισε δε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ