ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

Σκέρτσος: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό»

Σκέρτσος: «Δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό» Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό, άρα να επιβληθεί και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τους, διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στο Mega, σχολίασε την πρόταση της αντιπολίτευσης για την υποχρεωτικότητα στην αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν είναι κάτι που εξετάζει η κυβέρνηση.

«Η υποχρεωτικότητα μπορεί να είναι κάτι που λέγεται εύκολα αλλά είναι κάτι που εφαρμόζεται δύσκολα ειδικά σε ό,τι αφορά στον σκληρό πυρήνα του κράτους» είπε.

Συνέχισε δε, διευκρινίζοντας πως «τόσο οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας όσο και των ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση. Αν ένα ποσοστό αυτών των εργαζομένων τεθεί σε αναστολή δεν αναπληρώνεται εύκολα. Αυτό οδηγεί σε μία σειρά από κενά που θα δημιουργηθούν σε κρίσιμους τομείς της κοινωνίας» όπως είπε.

Διαχώρισε δε, την απόφαση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα νοσοκομεία λέγοντας πως «Τα νοσοκομεία αποτελούν δυνάμει εστίες διασποράς του ιού αν δεν υπάρχουν σωστά μέτρα προφύλαξης και αυστηρά πρωτόκολλα, ενώ οι άλλοι χώροι του δημοσίου τομέα δεν συμβάλλουν σε αυτό το μέγεθος στη διασπορά του ιού» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει κάποια μελέτη δηλαδή που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό άρα επιβάλλεται, για να προστατεύσουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους, να εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Τα μέτρα έρχονται σε συνάρτηση με τον κίνδυνο διασποράς του ιού» είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέτρα που παίρνουμε δεν είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους, σημείωσε ακόμη. Οι εμβολιασμένοι ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα ατομική προστασίας.

Η ένταση των μέτρων αφορά μέρος του πληθυσμού που είναι ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος. Όταν κάποιος φοράει τη μάσκα και κινείται σε μέρος που τηρούνται τα μέτρα σωστά, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται. Άρα πρέπει αν φύγει αυτός ο φόβος: όταν τηρούμε τα μέτρα προστασίας, έχουμε κάνει το εμβόλιο, φοράμε μάσκα και κάνουμε τακτικά test, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε, ότι τα μέτρα είναι ένα μέσο ατομικής προστασίας για τους ανεμβολίαστους και ένα μέσο έμμεσης πίεσης για να πειστούν να εμβολιαστούν.

«Αν η συντριπτική πλειονότητα των άνω των 60 ετών είχαν κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου, όπως στις άλλες χώρες τώρα θα είχαμε πέντε φορές λιγότερες διασωληνώσεις», είπε ερωτώμενος σχετικά.

Διευκρινίζοντας την υποχρεωτικότητα ως προς την τρίτη δόση για τους άνω των 60 ετών, τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της επιτροπής Εμβολιασμού.

«Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αυτές είναι οι ηλικίες που μπορούν να νοσήσουν βαρύτερα εάν δεν έχουμε εμβολιαστεί ή αν το έχουν κάνει, θα αρχίσουν να ατονούν τα αντισώματα που έχουν».

Με πληροφορίες του Mega

Πολιτική
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΡΑΝ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: «Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός, θα είμαστε δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές»

Πολιτική / Ανδρουλάκης από Φόρουμ Δελφών: Ζητώ να μας εμπιστευθεί ο λαός, θα είμαστε δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές

«Για να κυβερνήσουμε πρέπει να νικήσουμε στις 9 Ιουνίου και να γίνουμε ισχυρή αντιπολίτευση» τόνισε από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM