Σήμερα αποφασίζει το ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο

Σήμερα αποφασίζει το ΝΑΤΟ για την εμπλοκή του στο Αιγαίο Facebook Twitter
0

Σήμερα συζητείται στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες η πρόταση του Βερολίνου και της Άγκυρας για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προσφυγικές ροές  και οι διακινητές.

Ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το αίτημα θα εξεταστεί πολύ σοβαρά από τους υπουργούς.

Από την γερμανική πλευρά πάντως, παρότι γερμανικό το αίτημα και μάλιστα από την καγκελαρία, αντίθετος εμφανίζεται σοσιαλδημοκράτης ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Στάινμάγιερ. Σε συνέντευξη του  στο γερμανικό δίκτυο συντακτών εκτίμησε ότι «το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αναλάβει ρόλο στη διαχείριση των προσφυγικών ροών». Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο να αναλάβει αναγνωριστικό ρόλο, προκειμένου να μπορεί να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η εγκληματική δράση των διακινητών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο της ξεκαθάρισε ότι οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM