Την Παρασκευή έχει οριστεί υπουργικό συμβούλιο και τα σενάρια για ανασχηματισμό πληθαίνουν.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, είτε ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αλλαγές τα επόμενα 24ωρα πριν ή μετά τη συνεδρίαση, είτε ο ανασχηματισμός θα μεταφερθεί προς το τέλος του Αυγούστου. Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι δομικός και όχι «σαρωτικός».

 

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης αναμένεται να λάβει θέση αναπληρωτή υπουργού με χαρτοφυλάκιο το Ταμείο Ανασυγκρότησης Στο πλευρό του δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί και ο σημερινός γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

 

Σε κάθε περίπτωση, μεγάλες αλλαγές δεν αναμένονται σε επίπεδο υπουργών. Τα προβλήματα στα υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας είναι γνωστά, με τους δύο επικεφαλής να θεωρούνται υπ' ατμόν. Αλλαγές αναμένονται και στο επικοινωνιακό επιτελείο, με τον Στέλιο Πέτσα, στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί το σενάριο, να πηγαίνει σε παραγωγικό υπουργείο.

 

Για τον κ. Στέλιο Πέτσα δεν αποκλείεται η αξιοποίησή του σε νέο πόστο. Ένα από τα ονόματα που συζητιούνται για τη θέση του εκπροσώπου είναι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός. Για την ίδια θέση είχε γίνει συζήτηση και για τον βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος φαίνεται να οδεύει για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, που σήμερα κατέχει ο κ. Διγαλάκης.

 

Βέβαιη θεωρείται η αναβάθμιση γενικών γραμματέων. Πλην του κ. Σκάλκου, σε θέση υφυπουργού μπορεί να προαχθούν και η σημερινή γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου, η γ.γ. Εργασίας Αννα Στρατινάκη και η γ.γ. Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, στο παρασκήνιο γίνεται ήδη συζήτηση για την αναβάθμιση των γενικών γραμματέων και σε άλλα υπουργεία. Μεγάλη αξιοποίηση βουλευτών δεν αναμένεται, καθώς ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να επιθυμεί αλλαγές «ειδικών αποστολών».

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr